Dragnea: Oamenii au pe masă produse sănătoase datorită programelor noastre în agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit lui Dragnea, succesul agricultorilor români este datorat programelor PSD FOTO Facebook
Potrivit lui Dragnea, succesul agricultorilor români este datorat programelor PSD FOTO Facebook

După o vizită în Călăraşi şi mai apoi la Dăbuleni, preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a lăudat pe agricultorii români, afirmând că succesul acestora se leagă de programele pe care PSD le-a introdus în domeniul agriculturii.

„Astăzi am ajuns într-o altă zonă de agricultori români harnici. În Dolj, la Călăraşi şi Dăbuleni. Prima oprire a fost la o instalaţie de udare prin picurare, cu panouri fotovoltaice. O astfel de instalaţie costă destul de putin, 5000 euro pentru 2000 mp şi udă un hectar de teren, fondurile putând fi accesate prin ANIF. Este un proiect pilot pe care l-am gândit cu ministrul Petre Daea care poate fi extins la nivel naţional. Se adresează tuturor fermierilor care au terenuri agricole lângă canalele de irigaţii unde nu sunt sisteme secundare de irigaţii. Statul asigură apa gratuit şi instalaţia gratuit şi preia producţia prin Casa de comerţ, a scris Dragnea pe Facebook.

Liderul social-democrat a mai adăugat că alături a găsit şi solarii realizate cu fonduri de la guvern şi că oamenii din zonă „sunt încântaţi că dorim să extindem programele actuale. Dragnea a mai precizat şi că la cea de-a doua oprire, la Dăbuleni, că cercetătorii români „fac minuni” datorită programelor gândite de PSD pentru agricultură.

„A doua oprire a fost la Staţiunea de cercetare de la Dăbuleni. Este singura staţiune de cercetare din ţară pentru cultura plantelor pe nisipuri înfiinţată acum 60 de ani. Cercetătorii de aici fac minuni. Pe lângă refacerea soiurilor româneşti care s-au pierdut în ultimii ani, acum testează mai multe specii de arbuşti fructiferi exotici: fistic, kiwi, banana nordului, curmalul chinezesc, măslinul.


Au deja culturi de cartof dulce, specie nouă, care e aclimatizată şi se găseşte într-un mare lanţ de hipermarketuri. Iată deci că renumele specialiştilor români în acest domeniu îşi spune cuvântul. Toate aceste dovezi arată clar ca programele pe care le-am gândit pentru agricultură dau roade şi aduc pe masa românilor produse sănătoase dar şi o oportunitate uriaşă pentru agricultori”, a conchis Dragnea pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite