Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragnea şi Oprişan îi cer lui Ponta să le pună România la picioare

31
11 Nov 2013 19:50:49
Dan Marinescu

Dragnea sună goarna, Oprişan agită steagul. Baronii locali au pornit asaltul final asupra României. Profitând că Victor Ponta, şeful lor de partid şi premier, este înghesuit între protestatari, partenerii de coaliţie şi Traian Băsescu, îi cer să le pună ţara la picioare.

Dacă nu o va face, adio sprijin. Să-l mănânce Băsescu, Antonescu şi mitingiştii de viu. Primul care a deschis balul solicitărilor a fost vicepremierul Dragnea. Fără să ţină cont că guvernul din care face parte a inventat până şi taxa pe stâlp ca să mai facă rost de bani la buget, Dragnea a cerut să fie mărite salariile primarilor. În ţara în care medicii se pregătesc de grevă pentru că au lefuri de mizerie, în care profesorii ies în stradă fix din acelaşi motiv, vicepremierul a identificat exact categoria de bugetari cea mai defavorizată: primarii.

Primarii, săracii de ei, nu se mai ajung cu banii! Bine că restul populaţiei trăieşte decent! Înainte de orice, l-aş întreba pe Liviu Dragnea dacă domnii ăştia, care se dau acum amărâţi, au fost obligaţi să se facă primari. Dacă a stat cineva cu pistolul la tâmpla lor şi i-a ameninţat: ori te faci primar, ori te împuşc...Sunt legaţi cumva de scaune şi ţinuţi acolo cu forţa ? Nu le mai sunt suficiente afacerile cu panseluţe, băncuţe, borduri, gărduleţe, fântâni cântătoare, terenuri de fotbal în pantă, mall-uri şi drumuri asfaltate de zece ori în acelaşi loc ? Nu le mai ajung banii din afacerile astea, despre care presa tot scrie de 24 de ani ? Vor lefuri mari de la buget acum ? Taman acum, când ţara o duce rău ? Oare cât de gros să ai obrazul ca să ceri aşa ceva ?

Dar de ce e domnul vicepremier Dragnea aşa de grijuliu cu primarii ? Răspuns: ca să se pună bine cu ei. La anul au loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, iar primarii sunt ostaşi de nădejde în bătălia pentru voturi. Nimeni nu ştie mai bine decât ei să scoată lumea la vot pentru cine trebuie. În plus, stimatul domn Dragnea nu scapă din vedere nici bătălia pentru PSD. El ştie că acela care îi are de partea sa pe primarii din partid are, practic, tot partidul. Primarii sunt şi şefii organizaţiilor de partid locale. Ei stabilesc delegaţii la congrese, ei îi învaţă cu cine să voteze. Stimatul domn Dragnea îşi pregăteşte, deci, şi terenul pentru momentul în care şeful său de partid, Victor Ponta, va începe să scadă în sondaje.

Şi, până la urmă, n-ar fi nimic. Să facă ce vor ei acolo, la PSD. Dar de ce să folosească banii publici pentru jocurile lor politice ? Apropo, ce credeţi că va face Ponta după ce Dragnea s-a apucat să le promită primarilor măriri de lefuri ? Va da curs solicitării, chiar dacă ştie cum stă treaba cu bugetul ţării, sau se va opune şi îşi va pune în cap toată maşinăria de voturi a PSD ?... Dar noi ? Noi, ăştia care am început să ne trezim, vom fi de acord ca din taxele şi impozitele plătite de noi să li se dea mai mulţi bani primarilor ? Bani pentru buzunarul lor, pentru că panseluţele, băncuţele, bordurile, gărduleţele, fântânile cântătoare şi terenurile de fotbal în pantă tot din buzunarul nostru le plătim.

Şi staţi aşa, că n-am terminat. Ca şi cum Dragnea şi ideea lui nu erau de ajuns, s-a trezit şi eternul baron de Vrancea, Marian Oprişan. Acesta i-a transmis premierului Ponta că a ajuns bărbat de stat. Nu pentru că ar fi scos economia din criză, nu pentru că ar fi reformat educaţia sau sănătatea, ci pentru că a luat decizia descentralizării. În urma căreia, absolut firesc, baronul Oprişan mai primeşte nişte clădiri şi terenuri în administrare, plus nişte birocraţi în subordine. Adică îşi sporeşte puterea personală, politică şi economică. Dar nici aşa stimatul domn Oprişan nu e pe deplin mulţumit. El vrea bani de la buget pentru ca descentralizarea să reuşească. Mai simplu, vrea ca noi toţi să plătim pentru ca baronii locali să devină şi mai şmecheri decât sunt. Să ne sfideze din nişte maşini şi mai luxoase şi de la balconul unor vile cu şi mai multe camere. Iar Oprişan cere toate astea în numele modernizării României. Care modernizare, stimabile, pentru că voi ne-aţi dus de-a dreptul în feudalism ?...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Samuel Mustata
11.11.2013, 20:22:39

DESCENTRALIZAREA AR FI TREBUIT GINDITA DINTRUN ALT PUNCT DE VEDERE, PE MINISTERE, CENTRUL AR FI TREBUIT LASAT IN CAPITALA, DAR SPRE EXEMPLU MINISTERUL EDUCATIEI, SANATATII, SA AIBE UN BUGET FIX MULTIANUAL SI MARIT RAPORTAT LA PROBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTA,, SA POATA SA IMPRUMUTE, SA INVESTEASCA, FIECARE IN PARTE, PENTRU PROIECTELE SALE. IN ACEST FEL BARONII AR RAMINE IN AER. FIECARE MINISTER AR FI RASPUNZATOR , SI SAR PUTEA REDUCE PUREREA ACESTOR BULIBASI POLITICI

+3 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
11.11.2013, 20:24:46

Protestez vehement si plin de indignare. Toata lumea stie ca primarii PSD e ai mai gospodari si e ai mai alesi de popor. Cine crede ca viata unui primar PSD e usoara se inseala crunt..! E grele..! Ei lucreaza aproape pe degeaba pentru au inima si suflet bun si se afla in slujba comunitatilor doar din dragoste de Patrie. Nu pentru ei au nevoie de salariu mai mare..ca oricat de mare o fi tot un mizilic e pe langa spagile primite in semn de respect si admiratie pentru munca lor grea. Banii care le da prim-premieru' natiei, e mai mult pentru secretare ca sa ieie si ele un parpalac, ceva, din nurca, ca vine iarna si le ingheata inelu' cu tot cu ombilic, pana ajung saracutele de ele, in parlament. Semnat: Vanatorul/d.c., un tevespector Antena 3 greu de manipulat.

+9 (11 voturi)
herr_
11.11.2013, 20:35:36

Dle. Marinescu. Dragnea a cerut marirea de salariu numai pentru primarii PSD?. Pentru ca un cetitor mai la deal, vanatorul de cretini, asa a inteles, se pare...

-3 (7 voturi)
paradoxal
11.11.2013, 21:13:41

Tontolache e la mintea cocosului ca marirea ceruta de inulpatul Dragnea este o stratagema(de voturi,zic) de ,sensibilizare,a amaritilor de pesedisti care traiesc de pe o zi pe alta din lefurile .mizerabile, de primari.

+5 (7 voturi)
mihai radu
11.11.2013, 21:13:44

Banii sunt pentru toti primarii,dar cine ia "grosul"?

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările