Dragnea pozează în politician responsabil. Taie bani de la partide şi îi dă la Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reuşit să impună un amendament propriu la Legea bugetului prin care sunt luaţi din banii pentru finanţarea partidelor politice, aceştia fiind direcţionaţi către domeniul Educaţiei.

„Iohannis: în 2017, partidul său cerea şi vota cu două mâini suplimentarea bugetului pentru finanţarea partidelor politice. Astăzi, preşedintele PSD Liviu Dragnea a propus, iar comisia de Buget a aprobat, diminuarea acestui buget cu 140 milioane de lei. Banii vor fi transferaţi către Educaţie, pentru infrastructura necesară derulării Programului Guvernamental «Masă caldă în şcoli». Astfel dezbaterea parlamentară aduce mai multe beneficii pentru cetăţeni: mai puţin la marile servicii secrete şi mai mult pentru sănătatea celor mici, mai puţin la partide şi mai mult pentru educaţia copiilor din România“, se arată într-un mesaj publicat de PSD pe Facebook. 

Coaliţia PSD-ALDE a fost aspru criticată pentru faptul că au susţinut creşterea exagerată a banilor pentru finanţarea partidelor politice. Astfel, în acest an subvenţiile ajungeau la 409 milioane, după ce anul trecu fuseseră în jur de 160 de milioane. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite