Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragnea le răspunde celor care-i cer demisia: „Funcţia de preşedinte nu se ia cu japca, se ia printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă“

29
17 Sep 2018 18:09:39
Autor: Sebastian Zachmann
Gabriela Firea a fost prima care i-a cerut demisia lui Dragnea
Gabriela Firea a fost prima care i-a cerut demisia lui Dragnea

Liderul PSD susţine că niciun lider din teritoriu nu i-a cerut să facă un pas în spate. Dragnea susţine că schimbarea preşedintelui PSD poate fi decisă numai de Congres, nu de Comitetul Executiv. „Mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor“, a spus liderul PSD.

"Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate - n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, şi nici temele impuse de Iohannis", a spus Dragnea, la Parlament.

„Funcţia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă", a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă a văzut scrisoarea iniţiată de Paul Stănescu prin care i se cere să plece din fruntea partidului, Liviu Dragnea a ridicat din umeri.

Fostul premier Mihai Tudose, aflat în tabăra răzvrătiţilor din PSD, susţine că scrisoarea anti-Dragnea există, deşi nu a fost dată publicităţii. Totuşi, Tudose spune că nu a semnat scrisoarea cu pricina.

Întrebat dacă scrisoarea chiar există, Tudose a răspuns: „Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumnezeule, dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”.  Fostul premier a adăugat că nu a semnat scrisoarea.

Nemulţumiţii din PSD au cerut convocarea unui Comitet Executiv al partidului pentru discutarea scandalului intern. Apelurile lor au fost ignorate de preşedintele Liviu Dragnea, cu toate că solicitările au venit de la lideri din aproape toate regiunile ţării.

Unii lideri PSD au negat existenţa unei scrisori care să fie pregătită pentru a o depune la sediul din Kiseleff şi în care să se ceară demisia lui Dragnea din fruntea partidului şi a Camerei Deputaţilor. „Nu există nicio scrisoare şi nu voi candida la nimic“, a subliniat Stănescu. Pe de altă parte, Gabriela Firea a anunţat că ea e  pregătită oricând să semneze o scrisoare sau rezoluţie care să prevadă modernizarea partidului, adică schimbarea modului cum e condus PSD, de un singur om – Liviu Dragnea. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

_Turbatu_
17.09.2018, 18:16:56

Mda, "vot masiv" - a se citi "nu conteaza cine cu cine voteaza. Conteaza cine numara voturile".

+4 (4 voturi)
IonIon Codreanu
17.09.2018, 18:21:36

Dragnea a făcut o șmecherie comunistă, ca Ceaușescu! El a fost ales de TOȚI membrii de partid! Singurul partid ”de mase”, precum partidul comunist sau partidele de extremă dreapta: nazist, fascist, etc. De aceea el este așa de greu de detronat! Se încearcă să fie obligat să demisioneze. Nu cred că se va reuși! Banii sunt în mâna lui, administrația la fel.

+5 (5 voturi)
Mircea Lupan
17.09.2018, 18:29:19

Exista, ba nu exista, ba vot masiv, ba luat cu japca. Mai duceti-va naibii cu toti, ce atata tevatura?

+1 (1 vot)
Lucifer
17.09.2018, 18:29:56

Americanii şi arabii au metode mult mai simple....de a scăpa de unii care sunt periculoşi.... Eu ştiu un caz cu unul Kennedy....

+1 (1 vot)
silent warrior
17.09.2018, 18:45:21

Noi suntem europeni si nu facem asa ceva. Exista tribunale si judecatori. Putina rabdare ...

Vezi toate comentariile (29)