Dragnea scapă şi de ultimul om din echipa lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a schimbat complet conducerea PSD
Liviu Dragnea a schimbat complet conducerea PSD

Fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb, promovată de Victor Ponta în partid, va fi schimbată din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD şi înlocuită cu fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă, cel care, din interese politice, a făcut pace cu preşdintele partidului, Liviu Dragnea.

Rovana Plumb, cea care l-a contracandidat pe Liviu Dragnea la şefia interimară a PSD, avându-l de partea sa pe Victor Ponta, va fi schimbată de la conducerea Consiliului Naţional al PSD. Funcţia de preşedinte al acestui organism de conducere al PSD corespunde poziţiei a treia din punct de vedere ierarhic, după preşedintele PSD Liviu Dragnea şi preşedintele executiv Valeriu Zgonea. În locul său va fi ales fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă, cel care a pierdut bătălia în faţa lui Valeriu Zgonea pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD. "Este posibilă (candidatura – n.r.). Deocamdată este o propunere şi vom vedea dacă colegii mei vor fi de acord" , a răspuns Niţă.

Candidatura lui Niţă, tranşată la Sinaia
Potrivit unor surse din PSD, cărţile au fost făcute încă de acum două săptămâni, când social-democraţii s-au reunit la Sinaia în Comitetul Executiv Naţional al PSD (CExN). După şedinţa de la Sinaia, Liviu Dragnea, împreună cu toată conducerea centrală a PSD, s-a deplasat la Braşov, unde Constantin Niţă conduce filiala de mai bine de douăzeci de ani. „A dat Niţă o masă”, au declarat surse social-democrate. A doua zi, Dragnea a dat primele semne de apropiere faţă de Niţă, cel care, în urmă cu câteva luni, l-a criticat pe Dragnea pentru candidatura sa unică la funcţia de preşedinte al PSD.

Din fieful lui Niţă, Dragnea l-a anunţat candidat la Primăria Braşov pe Răsvan Popa, un apropiat al fostului ministru al Economiei. Astfel, Liviu Dragnea vrea să-l ţină aproape pe Niţă pentru a câştiga alegerile locale în Braşov. În schimb, Niţă va fi recompensat cu funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, ocupată azi de Rovana Plumb. Deşi mandatul preşedintelui Consiliului Naţional este de patru ani, PSD organizează noi alegeri după mai puţind e un an de la alegerea Rovanei Plumb în funcţie. Plumb pierde o funcţie important: Consiliul Naţional este forul de conducere cel mai mare al PSD după Congres. Consiliul Naţional are atribuţii dintre cele mai importante, printre care: încheie alianţe politice sau electorale, stabileşte data şi locul desfăşurării Congresului, stabileşte strategia de organizare a campaniilor electorale prezidenţiale, parlamentare. Conform noii structuri, CN al PSD este compus din parlamentari, europarlamentari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ, primari de oraşe, municipii şi câte trei primari ai unor comune din fiecare judeţ al ţării.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite