Dragnea, după ce şefii Jandarmeriei au fost puşi sub acuzare: această acţiune a Parchetului General are ca obiectiv timorarea forţelor de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seara, că, în opinia sa, punerea sub urmărire penală a şefilor Jandarmeriei reprezintă o acţiune a Parchetului General care are ca scop timorarea forţelor de ordine din România.

„Convingerea mea e că jandarmii au acţionat legal. Această acţiune a Parchetului general are ca obiectiv timorarea forţelor de ordine din România. N-am văzut o grabă îi ai ancheta pe cei care au distrus, pe cei care au lovit, pe cei care au fost violenţi.”

Mai mulţi şefi din Jandarmerie şi coordonatorii intervenţiei din Piaţa Victoriei din 10 august au fost chemaţi, vineri, la Parchetul General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi sub acuzare în dosarul violenţelor de la protestul diasporei din 10 august. Şefii Jandarmeriei , Ionuţ Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, dar şi Laurenţiu Cazan, coordonatorul intervenţiei din Piaţa Victoriei, au confirmat că au fost puşi sub învinuire.

„Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. Mi s-au adus la cunoştinţă la cunoştinţă şi faptele. Era interesul nostru să dăm cursul necesar anchetei. Din punct de vedere moral, instituţia şi-a anunţat scuzele", a declarat, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite