Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragnea taie de la SRI bani care nu există. Deputat USR: „Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost“

16
12 Feb 2019 12:25:25
Autor: Sebastian Zachmann
Claudiu Năsui
Claudiu Năsui

Deputatul USR Claudiu Năsui spune că „cineva şi-a bătut joc” de Liviu Dragnea şi i-a scris prost amendamentul prin care se iau bani de la SRI pentru Sănătate. Năsui precizează că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există."Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie“, a scris Năsui pe Facebook.

„Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost. Ieri am terminat comisia pentru buget la ora 1 noaptea. Iar când am ajuns acasă am verificat un lucru care mi s-a părut suspect în comisie şi pe care o să-l ridic azi. Domnul Dragnea a venit cu câteva amendamente prin care să scadă bani de la SRI şi să-i adauge la sănătate. Bun, nicio problemă. Amendamentul a trecut ca prin brânză prin comisia pentru buget şi a primit, evident, şi acordul ministerului finanţelor. Dar ce să vezi că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există!”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

El menţionează că Liviu Dragnea spune că ia 10 milioane de lei, printre altele, bani de la capitolul „sănătate” de la SRI din titlul „transferuri între unităţi ale administraţiei publice”.

„Problema care e? Că SRI nu doar că nu are acel titlu deloc la capitolul sănătate, ci are doar 3 milioane în tot capitolul. Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie. Mai suspect este că nici reprezentanţii ministerului finanţelor, care şi-au dat acordul pe amendament, nu şi-au dat seama”, precizează deputatul USR.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a popus ca bugetul SRI să se reducă cu aproximativ 450 de milioane de lei. Banii ar urma să se împartă între Ministerul Sănătăţii, Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Amendamentele au fost depuse la comisiile de specialitate a anunţat, luni, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Lupul Sur
12.02.2019, 12:36:41

Ca este un stat fara servicii de informatii interne? Este ca un sat fara caini. NU era perfect vizibil ca unicul mod prin care poti multumii stapanii externi ai cuiva este sa ii ajuti sa isi faca mendrele cum vor in aceasta tara? Sa se mai aude ca nu ar fi tradare nationala.

+1 (5 voturi)
pudila pudila
12.02.2019, 12:47:19

Lupulica vezi ca SRI are buget mai mare si angajati mai multi ca serviciul secret analog din Germania!

-2 (6 voturi)
Ionel Marcu
12.02.2019, 12:55:03

Mă întreb, oare ăștia pe la comisiile parlamentului nu lucrează beți, cum se mai lucra prin fostele fabrici de stat ceaușiste? Că tot de stat sunt și comisiile! Mai ales că am mai văzut pesedist beat, adormit la volan în intersecție, Nicușor Constantinescu!

+5 (9 voturi)
Giorgione
12.02.2019, 12:45:46

Buget facut la "Cina cea de taina"....

+7 (7 voturi)
pudila pudila
12.02.2019, 12:46:46

Partidul securist USR facut de Coldea e foarte ingrijorat de banisorii sarmanilor securisti!

-9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările