Dragnea, către Tăriceanu: Sunt profund dezamăgit. Nu înţeleg de ce e un buget cu carne şi varză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, în plen, că este profund dezamăgit de partenerii de coaliţie conduşi de Călin Popescu Tăriceanu, care au votat împotriva măririi pensiilor prevăzută în buget, adăugând că nu înţelege de ce legea ar fi „un buget cu varză şi cu carne“, potrivit Mediafax.

„Nu pot să nu constat că partenerii noştri de coaliţie au votat împotriva măririi pensiilor cu 5%, cei de la ALDE. (...) Sunt profund dezamăgit de faptul că partenerii noştri de coaliţie au votat împotriva măririi pensiilor", a declarat Liviu Dragnea, în replică la poziţia critică exprimată de copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, faţă de bugetul pe 2016, pe care acesta l-a caracterizat ca fiind „un buget cu carne şi varză de Bruxelles“.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că nu înţelege această formulă folosită de Tăriceanu. "Nu înţeleg de ce, nu înţeleg nici ce înseamnă <<buget varză cu carne>>, nu înţeleg, dacă Guvernul nostru ar fi rămas pe acest proiect de buget tot varză cu carne era?", a replicat Liviu Dragnea.

El a mai afirmat că PSD a votat acest buget, în primul rând, pentru ca pensiile să fie majorate în 2016. "Noi am votat acest buget în primul rând pentru că ceea ce ne-a interesat pe noi, ca pensiile să crească cu 5%, să se întâmple şi se întâmplă prin acest vot" a mai comentat liderul social-democraţilor.

Preşedintele Senatului, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, în plen, bugetul pentru anul 2016, afirmând că seamănă, mai degrabă, cu "o mâncare cu carne şi cu varză de Bruxelles" şi precizând că legea condamnă la stagnare economică.

„Actualul buget condamnă România la stagnare şi la un rol minor pe care nu îl putem accepta. (...) Mi se pare evident că bugetul seamănă cu un fel de mâncare cu carne, cu varză. Este adevărat că varza poate fi de Bruxelles, dar să ştiţi că nu mă încântă lucrul acesta“, a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, criticând rapiditatea cu care a fost votat bugetul, dar şi maniera în care s-au făcut alocările de fonduri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite