Dragoş Bănescu, numit în conducerea Ministerului Justiţiei. Cine e noul secretar adjunct al MJ, trecut recent prin alte două ministere şi trei CA-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Bănescu a ajuns acum secretar general-adjunct la Ministerul Justiţiei / FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Dragoş Bănescu a ajuns acum secretar general-adjunct la Ministerul Justiţiei / FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Dragoş Bănescu a fost numit de premierul Florin Cîţu în funcţia de secretar generaj-adjunct al Ministerului Justiţiei, o funcţie nou înfiinţată de actuala conducere, susţin surse guvernamentale. Anterior, în Cabinetul Cîţu Bănescu a fost secretar general-adjunct la Tineret şi Sport, apoi la Economie, dar a fost numit şi în mai multe consilii de administraţie.

Premierul Florin Cîţu a semnat ieri „aplicarea mobilităţii” lui Dragoş Ionuţ Bănescu din funcţia de secretar general-adjunct de la Economie în cea de secretar general adjunct la Ministerul Justiţiei. Potrivit unor surse guvernamentale, până în prezent nu a existat nicio funcţie de secretar general adjunct la MJ, fiind doar secretar general, adică Horaţiu Radu. De altfel, o noutate este faptul că noua persoană propusă nu este jurist de profesie, fiind la bază economist. Practic, ar fi a doua persoană din conducerea MJ care nu are pregătire juridică, după ministrul interimar Lucian Bode. 

Surse politice susţin că Bănescu a avut sprijin din partea conducerii Guvernului şi în vară, când înaltul funcţionar a fost mutat de la Ministerul Tineretului şi Sportului la Ministerul Economiei, condus de Claudiu Năsui, tot pe funcţia de secretar general-adjunct. 

De altfel, Dragoş Bănescu a tot ocupat funcţii de secretar general sau secretar general adjunct de pe vremea Guvernului Boc. În perioada septembrie 2010 - martie 2012 a fost secretar general la Ministerul Finanţelor, iar odată cu venirea PSD la putere a fost secretar general adjunct la Ministerului Mediului (mai 2012 - aprilie 2014). Ulerior, a fost mutat secretar general adjunct şi apoi secretar general al Ministerul Muncii.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, depuse când a fost numit secretar general adjunct la Economie, pe lângă salariul de la Ministerul Tineretului şi Sportului, noul secretar general adjunct al MJ a primit bani pentru prezenţa în trei Consilii de Administraţie, la INCAS „Elie Carafoli”, INCD „GEOECOMAR” şi SC Electromecanică Ploieşti. Nu în ultimul rând, Bănescu a fost şi membru al comisiei tehnice al Loteriei Române. 

Premierul Florin Cîţu a semnat luni revocarea din funcţii a Ramonei Moldovan, secretarul general de la Ministerul Transporturilor, precum şi a lui Damian Florea, din funcţia de secretar general-adjunct la Ministerul Culturii. Şeful Guvernului l-a eliberat din funcţie şi pe Cristian Pistol, fost consilier al său, dat fiind faptul că Pistol va ocupa funcţia de director general al CNAIR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite