Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragoş Bănescu, numit în conducerea Ministerului Justiţiei. Cine e noul secretar adjunct al MJ, trecut recent prin alte două ministere şi trei CA-uri

3
30 Sep 2021 10:22:54
Autor: Radu Eremia
Dragoş Bănescu a ajuns acum secretar general-adjunct la Ministerul Justiţiei / FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Dragoş Bănescu a ajuns acum secretar general-adjunct la Ministerul Justiţiei / FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Dragoş Bănescu a fost numit de premierul Florin Cîţu în funcţia de secretar generaj-adjunct al Ministerului Justiţiei, o funcţie nou înfiinţată de actuala conducere, susţin surse guvernamentale. Anterior, în Cabinetul Cîţu Bănescu a fost secretar general-adjunct la Tineret şi Sport, apoi la Economie, dar a fost numit şi în mai multe consilii de administraţie.

Premierul Florin Cîţu a semnat ieri „aplicarea mobilităţii” lui Dragoş Ionuţ Bănescu din funcţia de secretar general-adjunct de la Economie în cea de secretar general adjunct la Ministerul Justiţiei. Potrivit unor surse guvernamentale, până în prezent nu a existat nicio funcţie de secretar general adjunct la MJ, fiind doar secretar general, adică Horaţiu Radu. De altfel, o noutate este faptul că noua persoană propusă nu este jurist de profesie, fiind la bază economist. Practic, ar fi a doua persoană din conducerea MJ care nu are pregătire juridică, după ministrul interimar Lucian Bode. 
 
Surse politice susţin că Bănescu a avut sprijin din partea conducerii Guvernului şi în vară, când înaltul funcţionar a fost mutat de la Ministerul Tineretului şi Sportului la Ministerul Economiei, condus de Claudiu Năsui, tot pe funcţia de secretar general-adjunct. 
 
De altfel, Dragoş Bănescu a tot ocupat funcţii de secretar general sau secretar general adjunct de pe vremea Guvernului Boc. În perioada septembrie 2010 - martie 2012 a fost secretar general la Ministerul Finanţelor, iar odată cu venirea PSD la putere a fost secretar general adjunct la Ministerului Mediului (mai 2012 - aprilie 2014). Ulerior, a fost mutat secretar general adjunct şi apoi secretar general al Ministerul Muncii.
 
Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, depuse când a fost numit secretar general adjunct la Economie, pe lângă salariul de la Ministerul Tineretului şi Sportului, noul secretar general adjunct al MJ a primit bani pentru prezenţa în trei Consilii de Administraţie, la INCAS „Elie Carafoli”, INCD „GEOECOMAR” şi SC Electromecanică Ploieşti. Nu în ultimul rând, Bănescu a fost şi membru al comisiei tehnice al Loteriei Române. 
 
Premierul Florin Cîţu a semnat luni revocarea din funcţii a Ramonei Moldovan, secretarul general de la Ministerul Transporturilor, precum şi a lui Damian Florea, din funcţia de secretar general-adjunct la Ministerul Culturii. Şeful Guvernului l-a eliberat din funcţie şi pe Cristian Pistol, fost consilier al său, dat fiind faptul că Pistol va ocupa funcţia de director general al CNAIR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Gigi Kent
30.09.2021, 10:36:55

I se văd epoleții, stelele îi lucesc în ochi, are uitătură de securist bătrân...

-6 (8 voturi)
apolzan nicolaie
30.09.2021, 10:59:27

Multilateral dezvoltat,fara studii juridice,dar,la ce sa le foloseaca, ca trebuie sa vorbeasca aceiasi limba ca dl.Bode,alt multilateral,iar,CATU JUNELE il intrece pe NIMICUL de Teleorman in numiri de tot soiul.

+1 (1 vot)
Amdo Odma
30.09.2021, 10:59:10

Omul asta e multilateral dezvoltat. Stie putin din toate, adica nu poate fi un profesionist. Catu a mai inventat o functie noua, ca el moare de grija romanilor si a bugetului.

+1 (1 vot)
Modifică Setările