Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragostea de maghiari a Dlui Liviu Alexa

36
24 Nov 2017 08:51:32
Péter Demény

Liviu Alexa şi-a găsit patriotismul. Şi tare mă tem că din ce în ce mai mulţi îşi vor regăsi patriotismul acum, cînd se apropie centenarul.

„Jurnalistul important“, cum se autocaracterizează, este îngrozit de faptul că Sfînta Coroană va întina „inima Ardealului“. Această „iniţiativă secretă“ de a expune mîrşavul obiect provine de la nişte „slugoi“, spune Dl Alexa, el, despre care „ştim bine“, cum spune chiar dînsul, că „iubesc şi respect etnia maghiară“.

Îmi dau seama prea bine că pot fi aici nişte orgolii care n-au nimic cu maghiarii („În marele oraş al «marilor» «leaderi» o şleahtă de slugi care conduc Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei“), că Dl Alexa are şi alte interese decît să-i urască pe maghiarii pe care-i iubeşte atît de mult. Cu toate acestea, cred că este vorba aici despre un alt fenomen, cea a iubirii de faţadă, a prieteniei de dragul Europei, a respectului făţarnic. Sunt mulţi care vorbesc în termeni de respect doar pentru că acum asta e cool, aşa se pot uita în oglindă ca să vadă nişte multiculturali rasaţi. Dar de fapt nu au în ei nimic multicultural sau transilvan, numai o mîrlănie pînă la cer şi înapoi. Sunt ca autostrăzile noastre care se prefac a fi autostrăzi cînd sunt numai autocărări.

Dl Alexa spune că ne iubeşte în timp ce vorbeşte despre murdărie, întinare, se vaită către şeful poliţiei şi scrie un denunţ în toată regula. Omul se aşteaptă totuşi la mai multă nonşalanţă de la un jurnalist important. Clujul e plin de steaguri, nimeni nu-i poate opri pe români să-şi serbeze ziua naţională, aşa cum nimeni nu-i va putea opri nici anul viitor. Speram totuşi că cei care se cred elite nu vor da apă la moară naţionaliştilor înrăiţi.

Îmi amintesc de un episod din Don Quijote, cînd un personaj care e apărat de mai multe ori de cavalerul visător este bătut de fiecare dată cînd se întîlneşte cu acesta. Pînă la urmă îl roagă urlînd să nu-l mai apere vreodată. Tot aşa îl rog respectuos pe Dl Alexa să nu ne mai iubească. Suntem fix bine fără dragostea lui nemărginită.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Radu Mircea
24.11.2017, 09:32:59

# Domnule Demeny , dragostea e oarba , asa ca degeaba nu mai doriti iubirea lui Alexa , ca el tot va va iubi desi sincer sa fiu nu prea meritati .

+5 (7 voturi)
lik herodoct
24.11.2017, 09:38:30

...Nu era mai ușor să-i trimiți un mail lui L.A., decât să enervezi lumea ?... (mai ales că asta faci tot timpul, cu obstinație !)... Plus : chiar crezi că știe toată lumea cui te adresezi ? Dacă te crezi "jurnalist" - poate n-ar strica s-o iei de la început (cu clasicul CE, CINE, CUM, CÂND), ca să poți fi înțeles. Că alminteri, iar arunci găleata cu zoaie, doar-doar îți bagă cineva în seamă patriotismul de operetă...BTW : "nimeni nu i-ar putea opri" !??... Dar DE CE ar trebui să ne oprească ??... ...Postările tale nu servesc nimănui, nu ești decât un funariot pe dos : adică tot aia...

+9 (13 voturi)
lupulescu grig
24.11.2017, 14:06:56

De accord, dl Demeny ar fi putut (cu eleganta) sa trimita un email direct............nu a facut-o insa, deoarece dl Demeny prefera (in mod indubitabil) sa-si spele rufele in public..........

+9 (9 voturi)
G M
24.11.2017, 13:49:57

Asta e, dle Demeny, de iubitori de ăstia avem parte și noi românii. Nici un politician care face avere pe spinarea noastră nu va spune că ne urăște, dimpotrivă, nu mai poate de dragul nostru. Împinși de această iubire au candidat, nătăfleții i-au crezut și i-au votat, ei ne-au crescut salariile cu doi lei și lor indemnizațiile și pensiile nesimțite cu 100%. Totul din dragoste pentru noi. Cu așa iubitori nu mai avem devoie de alții care să ne urască.

+2 (2 voturi)
Nirolf
24.11.2017, 16:19:00

Iubirea naste iubire iar ura , ura . Numai in Biblie , vrasmasii sunt iubiti iar cei care va blestema sunt binecuvantati . Se va cutremura Pamantul cand distinsul Peter Demeny va scrie un text in care sa militeze pentru toleranta si buna intelegere intre romani si maghiari . Sunt constient ca si la romani sunt oameni rau voitori care practica sovinismul , discriminarea , xenofobia , dar marea majoritate este toleranta si se adapteaza bine convetuirii cu maghiarii . Drept argumente in acest sens aduc marginalizarea partidului lui Vadim Tudor , promovarea in parlament a tuturor minoritatilor , promovarea in cele mai inalte demnitati a statului a reprezentatilor minoritatilor . Presedinte a Romaniei este un etnic german . Daca minoritatea germana avea reprezentati ca Kelemen Hunor sau Antal Arpad sau chiar ca autorul textului de fata mai ajungea dl Johannis presedintele Romaniei ? Poate intr-o zi cand indivizii sovini vor fi inlaturati sa avem si un presedinte maghiar . Un presedinte maghiar care s se infasoare in drapelul romanesc nu al unei tari straine chiar daca acea tara este vatra etniei lui .

+11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările