Politică

articolul anterior articolul urmator

Drulă: USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc

14
21 Oct 2020 00:52:25
Autor: News.ro
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, afirmă că "USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc" şi căastfel de afirmaţii despre reprezentanţii formaţiunii sunt "ridicole". "Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat", adaugă el.

"Numirea lui Florin Iordache la preşedinţia Consiliului Legislativ este o palmă dată de PSD pe obrazul românilor care au stat în frig la OUG 13", susţine Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook în care aduce "lămuriri" legate de votul din Parlament.

El precizează că în Parlament au fost prezenţi 21 de reprezentanţi ai USR: 6 senatori şi 15 deputaţi.

"USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc. Afirmaţiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache şi Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câştigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraţionist la adresa USR, nu se înţelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre. Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la preşedinţia Consiliului Legislativ şi pe colegul nostru George Dircă la preşedinţia Secţiei de evidenţă a legislaţiei", afirmă Drulă.

El spune că Dircă a fost votat de toate partidele, inclusiv de PNL (afirmat public) şi de PSD şi că USR nu a negociat această susţinere.

"Presupunerea mea este că dintr-un eşec în ultimul moment al negocierilor pe poziţii între cele două mari partide, dl. Dircă a rămas singura opţiune viabilă pentru Secţia evidenţa legislaţiei. Mă bucură că colegul meu, un om integru şi competent, a fost numit în această funcţie şi cred că va face o treabă bună", adaugă Cătălin Drulă.

Liderul deputaţilor USR susţine că nu toţi parlamentarii PNL l-au votat pe Augustin Zegrean.

"Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat. Oricum prezenţa PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenţi. S-a mai rostogolit un fake news cum că dl Ionuţ Duli Mazâlu care a luat 2 voturi pentru preşedinţia CL ar fi candidatul USR. Este complet fals. Habar n-am cine e dl. Mazâlu, nu-l cunoaştem. Dar asta n-a împiedicat toţi comunicatorii PNL să preia acest neadevăr şi să-l rostologească. Că e campanie electorală înţelegem, dar s-ar putea mai puţin mizerabilă?", conchide Drulă.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit de marţi numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ. Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost votat George Edward Dircă, senator USR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Schnauzer Berger
21.10.2020, 01:04:19

Ha, ha, ha, Ha, ha, ha, !

+1 (3 voturi)
Gherghisan Comandor
21.10.2020, 01:14:20

Deocamdata USR a votat cot la cot cu PSD ptr Iordache. Asa ca...

+3 (7 voturi)
ana_
21.10.2020, 02:03:09

„Presupunerea mea este că dintr-un eşec în ultimul moment al negocierilor pe poziţii” Dar ce naiv este dl Drulă. Este? Noi numai suntem naivi.

+2 (2 voturi)
Coronavirus Noul
21.10.2020, 07:26:09

Daca asemenea posturi, eminamente tehnice, s-ar obtine prin concurs, asa cum ar fi normal, toate aceste discutii nu ar exista. E simplu: se inscrie cine vrea, daca se incadreaza in cerintele postului, si se da un test grila cu cateva sute de intrebari. Cine are punctaj mai mare, ia postul. Simplu.

Iobag Nerfos
21.10.2020, 07:45:55

Uite ca l-au votat

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările