Politică

articolul anterior articolul urmator

Dublul standard al politicienilor duce la confuzia generală legată de coronavirus

9
12 Oct 2020 18:03:23
Lulea Marius Dorin

Acum câteva zile cetăţenii României erau îndemnaţi de politicienii din toate partidele politice să meargă cu încredere la vot, căci votul este sigur şi nimic nu li se va întâmpla. Imediat după ziua alegerilor a început să crească semnificativ numărul de persoane raportate ca fiind infectate şi ştirile apocaliptice au început să apară.

Politicienii care conduc în aceste zile România aplică un dublu standard în lupta împotriva coronavirusului. Acest lucru creează confuzie în rândul populaţiei şi duce la susţinerea anumitor teorii ale conspiraţiilor şi a neîncrederii, fapt care determină o aplicare greoaie a măsurilor ce vizează împiedicarea extinderii infectării cu coronavirus.

De curând românii erau invitaţi să se prezinte la vot pentru a-şi stabili aleşii locali. Toată presa a început să scrie la unison cât de sigur este, ce frumos stau oamenii la vot cu mască, cum se dau ei cu dezinfectant la intrare şi apoi votează. Vorbim de milioane de români ce s-au prezentat la vot. 

A doua zi după alegeri autorităţile au început să raporteze un număr aproape dublu de cazuri înregistrate. Statistic acest lucru nu este posibil şi atunci numai varianta manipulării cifrelor este valabilă în sensul că: fie anterior ele nu au fost raportate corect, adică s-au raportat în mod intenţionat mai puţine cazuri de infectare, fie ulterior s-a crescut artificial numărul de persoane depistate ca fiind infectate. Indiferent de situaţia în care noi ne aflăm vorbim de o manipulare grosolană a cifrelor pentru influenţarea opiniei publice.

Apoi a venit povestea cu pelerinajul la Iaşi, un pelerinaj creştin parte a obiceiurilor naţionale, chiar dacă unora nu le convine aceste lucru. În loc ca autorităţile să pregătească din timp anumite reguli sau restricţii împreună cu Biserica Ortodoxă Română, s-a venit direct cu mesaje date ca din topor, fără o justificare fiabilă, fără a se găsi cel mai bun purtător al mesajului şi care era chiar BOR.

Se pune întrebarea: se pot neglija sau se pot impune cu superioritate anumite acţiuni împotriva unei anumite categorii a populaţiei fără ca acestea să fie suficient explicate anterior? Poţi închide restaurantele fără să porţi discuţii în acest sens cu reprezentanţii acestei ramuri a economiei naţionale? Poţi opri oamenii să intre în biserică fără să porţi discuţii în acest sens cu reprezentanţii biserici? De ce ai voie în aglomeraţia de la vot şi nu ai voie să intri în acelaşi mod în restaurant sau în biserică? Nu te poţi da cu dezinfectant la intrarea în biserică, nu se putea purta mască sau o anumită distanţă? Sunt ferm convins că BOR s-ar fi organizat mai bine decât la alegeri.

Acest dublu standard creează confuzie şi nu face deloc bine. De aceea mesajele conspiraţioniste care circulă pe reţelele de socializare, precum "un musulman şi un protestant interzic creştinilor ortodocşi să meargă la biserică", prind atât de bine.

Mai puneţi aici şi petrecerile nocturne realizate prin guvernul României, chefurile private organizate de politicieni din toate partidele, imaginile cu guvernanţi ce stau împreună fără o minimă măsură de siguranţă, şi teoria conspiraţiei are toată susţinerea necesară.

Purtătorii de mesaj trebuie să fie impecabili, să fie un exemplu pentru ceilalţi, Ori politicienii români, ca de fiecare dată în istoria României de după 1989, una spun şi fac cu totul altceva. Mai pui şi câteva ştiri cu diplome falsificate pentru persoane puse în funcţii cheie şi colapsarea încrederii generale este asigurată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Vanatorul/d.c.
12.10.2020, 20:15:27

„Niciodată, în era modernă, nu a fost în România o distrugere de asemenea proporții, inclusiv a prestigiului – sub baliverne gen „România educată”, sub golănii anticonstituționale, precum „guvernul meu”, și sub minciuni jenante, precum „v-am adus bani europeni”. Fiecare, pesemne, pentru cetățeni socotiți idioți! După ce s-a restabilit securismul, s-au măsluit „alegeri”, se încalcă zilnic Constituția, se face praf pluralismul, țara a fost virusată, îndatorarea ei crește peste puteri, iar politica externă a încetat, acum se distruge durabil, cu aceeași decidenți nepregătiți și de rea credință, educația”. (Andrei Marga)

Vataf
12.10.2020, 20:22:56

Domnu Marga e PNT , deci de religie grecocatolic . Atat am vrut sa zic !

Utilizator Adevărul
12.10.2020, 20:40:17

Comentariu considerat abuziv.

Vataf
12.10.2020, 20:15:56

Lulea "Se pune întrebarea: se pot neglija sau se pot impune cu superioritate anumite acţiuni împotriva unei anumite categorii a populaţiei fără ca acestea să fie suficient explicate anterior?" Se pot nu e mare filozofie. De exemplu in 1907 PNL a mitraliat taranii din Moldova pentru ca cereau pamant . Ce sa vezi ! A venit Comunismul care le-a dat pamant , si taranii din Banat au facut revolutie ca sa reinstaureze PNL + PNT ! Exact acelasi scenariu l-a repetat Dragnea : In mod sigur vorbea cu poporul care se plangea : Sunt salariile mici , Renumeratie mica cum scria si Caragiale ! Si Dragnea a facut exact aceeasi greseala : A crezut ca daca mareste salariile si pensiile ce Eroitate va savarsi ! A facut ca l-au bagat la puscarie si taranii din Ardeal au votat PNL + USR.

Vataf
12.10.2020, 20:18:39

"precum "un musulman şi un protestant interzic creştinilor ortodocşi să meargă la biserică", prind atât de bine." Tare asta ! Da stati calm ca acum e mult prea tarziu ! Si si mult prea putin, musulmanu cu protestantu sunt doar 2 varfuri de Aisberg .

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările