Dumitru Buzatu îi ia partea lui Dăncilă: Gabriela Firea m-a iritat şi pe mine. Un pic de modestie poate nu strică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Buzatu FOTO Mediafax
Dumitru Buzatu FOTO Mediafax

Cu o zi înainte de desemnarea candidatului PSD la prezidenţiale, preşedintele filialei de la Vaslui, Dumitru Buzatu, îi ia partea premierului Viorica Dăncilă în conflictul cu Gabriela Firea, spunând despre aceasta din urmă că are o „foarte ridicată capacitate de a genera iritare”. Recent, primarul general al Capitalei şi-a exprimat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din iarnă.

Dumitru Buzatu a relatat într-un interviu pentru RFI că PSD ar trebui să se grăbească în a-şi alege candidatul la prezidenţiale, pentru că altfel partidul va avea de suferit.

„Procesul acesta de desemnare a candidatului trebuie accelerat, pentru că se fac prea multe speculaţii şi dintr-o operaţie serioasă de analiză, de căutare a celei mai bune variante se transformă într-un subiect de cancan, un subiect care mai mult aduce prejudicii, decât să aducă un beneficiu PSD”, a declarat liderul social-democrat.

Acesta a adăugat apoi ce se simte iritat de Gabriela Firea şi că acesteia nu i-ar strica „un pic de modestie” dacă vrea să candideze la prezidenţiale.

„Gabriela Firea este o persoană vizibilă, dar în ceea ce priveşte capacitatea de a genera iritare este foarte ridicată, pentru că m-a iritat şi pe mine. Nu poţi tot timpul… de unde ai atitudinea aceasta de cel mai bun, cel care ştii totul, care-i culpabilizezi pe toţi ceilalţi? Am văzut că este în mare pericol PSD-ul, dacă nu o va desemna drept candidat (…). Un pic de modestie poate nu strică unui candidat la alegerile prezidenţiale”, a adăugat Buzatu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, că „lucrurile nu merg în direcţia bună” în PSD şi există riscul să fie pierdute toate alegerile care urmează, motiv pentru care a decis să intre în cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale. Primarul general susţine că PSD are nevoie de luptă, nu de un candidat neconflictual, făcând aluzie la premierul Viorica Dăncilă, care s-a declarat de mai multe ori ca fiind „neconflictuală”.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă urmează să se întâlnească azi cu liderii Pro România şi ALDE, respectiv Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta despre alegerile prezidenţiale.  „Am vorbit la telefon, nu am reuşit să avem o discuţie care să vizeze alegerile prezidenţiale. Cu siguranţă voi avea o discuţie atât cu domnul Tăriceanu, sper că şi cu domnul Victor Ponta. Cred că dialogul este foarte important. Îmi doresc o coaliţie a celor trei partide pentru a susţine candidatul la prezidenţiale”, a anunţat Viorica Dăncilă, la Bistriţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite