Dumitru Iliescu: „Ponta mi-a cerut să devină vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. L-a trădat pe Geoană”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Iliescu FOTO Inquam / George Calin
Dumitru Iliescu FOTO Inquam / George Calin

Fostul şef al Seviciului de Protecţie şi Pasă (SPP), Dumitru Iliescu, a afirmat într-o postare pe Facebook, că Victor Ponta şi Gabriel Oprea i-ar fi cerut sprijinul pentru ca Ponta să ajungă vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Totodată, acesta din urmă l-ar fi trădat pe Mircea Geoană, candidat PSD la alegeri, furnizându-le informaţii lui George Maior şi Dumitru Oprea.

Dumitru Iliescu a precizat că a făcut dezvăluirile pentru a-i arăta lui Ponta că nu este în măsură să-i acuze pe alţii de trădare şi că „nu este, nici pe departe, persoana cea mai potrivită să facă acest lucru”.

„Înainte cu un an de momentul alegerii ca preşedinte al PSD, domnul Ponta mi-a făcut o vizită inopinată la reşedinţa mea de la Mogoşoaia. A venit împreună cu domnul Oprea, fără să mă anunţe în prealabil. Deşi m-am trezit efectiv cu ei la poartă, nu i-am lăsat acolo, ci i-am primit. Recunosc, mai greşesc şi eu..!!! Dar atunci, mi-am dat seama că au o problemă importantă, dacă au venit fără să anunţe. Şi aşa a fost. Domnul Ponta dorea să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, funcţie care în acel moment era deţinută de domnul Valer Dorneanu. Şi el şi Oprea, care-l susţinea puternic, au motivat că doresc să devină vizibil şi să capete experienţă, în încercarea de a accede într-o funcţie importantă în conducerea partidului. La acel moment, m-a convins şi chiar i-am spus să se pregătească în mod serios şi, că dacă o face cum trebuie, el va fi următorul preşedinte al partidului. Am vorbit cu cei ce decideau acest lucru, le-am recomandat să îl ajute şi aşa s-a şi întâmplat”, a scris fostul şef SPP pe Facebook.

Acesta a mai precizat că în timpul campaniei electorale din 2009, în calitate de membru al staff-ului de campanie, ar fi furnizat informaţii pentru tabăra adversă.

„În acel moment, nu m-am gândit că domnul Ponta poate să tradeze partidul, în modul în care a făcut-o. Când domnul Geoană mi-a spus că doreşte să îl ia în echipa restrânsă, cu care dorea să se deplaseze la întâlnirile cu electoratul în judeţe, nu m-am opus, deşi îmi sosiseră semnale că domnul Ponta nu joacă cinstit. Aveam să rămân surprins, când am constatat că era mereu în legătură cu cei din echipa adversă. Ştiam conexiunile lui cu binomul şi cei din jurul acestuia, dar îmi venea greu să cred că va trăda fără nicio reţinere”, a subliniat Iliescu.

Fostul şef SPP a mai relatat că la un moment dat a realizat că Victor Ponta a fost într-o „conexiune permanentă” cu Oprea şi Maior, cărora le oferea informaţii referitoare la ce se întâmplă în staff-ul lui Geoană, la final reluând acuzaţia făcută de Codrin Ştefănescu, potrivit căreia arestarea mai multor lideri din PSD s-a făcut cu acordul lui Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite