Politică

articolul anterior articolul urmator

După Ilie Bolojan, încă un preşedinte PNL de Consiliu Judeţean anunţă concedieri masive

28
28 Oct 2020 12:59:33
Autor: Sebastian Zachmann
Romeo Dunca, preşedintele CJ Caraş-Severin
Romeo Dunca, preşedintele CJ Caraş-Severin

Liberalul Romeo Dunca, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, vrea să concedieze aproximativ 500 de angajaţi pentru a face o economie de 600.000 de euro pe lună la bugetul judeţean. Decizia vine după ce Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, a anunţat  concedierea a 86 de angajaţi.

„Noua organigramă la care se lucrează de zor va aerisi instituţia şi va da şanse doar celor competenţi şi dornici de lucru să se afirme în folosul cetăţeanului căruia în sfârşit i-a venit rândul să fie respectat. Descoperim lucruri interesante şi abia aşteptăm să verificăm veridicitatea lor. De exemplu, se aude că muzicanţii angajaţi la CJ au avut fond de salarii, într-un singur an, 1.300.000 lei. E greu de crezut, dar vom vedea…”, a anunţat Romeo Dunca, citat de publicaţia locală Expers de Banat. 

Muzicanţii despre care vorbeşte noul preşedinte sunt angajaţii Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, din subordinea Consiliului Judeţean, centru condus de Ioan Benga, care, potrivit presei locale, au avut o activitate care nu justifică o astfel de cheltuială din banul public.

Preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat marţi că jumătate dintre angajaţii instituţiei pe care o conduce vor fi concediaţi de la 1 decembrie, în condiţiile în care a constatat că aproape toate compartimentele aveau un personal supradimensionat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Lucifer
28.10.2020, 13:04:45

Administraţiile locale au devenit o adevărată pacoste bugetară. Nu numai la Consiliile Judeţene ci mai ales la Primării şi Consilii Locale. Sunt comune cu câte 500 de locuitori cu primari, consilieri locali, poliţişti locali, etc care trăiesc numai prin banii de la buget, fiind incapabile să-şi asigure nici măcar salariile angajaţilor. Pentru ce să existe asemenea unităţi administrative locale?

+18 (20 voturi)
mindrescu costel
28.10.2020, 13:13:48

e normal sa inceapa ardealul sunt cu un pas mai aproape de europa miticii mai la urma

+9 (13 voturi)
Mironov George
28.10.2020, 13:19:43

In multe primarii au fost angajati pensionari pe baza de pile, uneori sot si sotie. Daca acele pozitii chiar ar fi fost necesare in organigrame, ele puteau fi scoase la concurs, cu conditia eliminatorie ca, concurentii sa nu obtina venituri din alte surse (patron de SRl, PFA, pensionar). Liota , si-a tras toate rudele si cunostintele la primarie. Macar de ar face ceva cu cap, dar produc numai rebuturi in toate lucrarile de investitii.

+14 (16 voturi)
muresan anna
28.10.2020, 13:26:48

Asteptam materializarea celor spuse.Sa se termine odata pentru totdeauna aceasta bataie de joc, si risipa din buget!

+11 (13 voturi)
cuore hombra
28.10.2020, 13:38:49

hai d-le Dunca, baga gaz! Ca mafiotii din psd se re-organizeaza si nu vad sa mai faci ceva la CJ-CS! NU degeaba Mocioalca a trecut la PSD; a fost inteles cu Vela! Stiu ca pare absurd, dar amandoi au fost la scoala lui Frunzaverde, si chiar si-au depasit maestrul Vom mai vedea....

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările