Politică

articolul anterior articolul urmator

După ce ieri s-au bătut pe sinecuri în Parlament, PNL şi USR se întrec azi în sesizări la CCR pe tema Iordache

14
21 Oct 2020 13:49:14
Autor: Dan Anghel
Florin Iordache
Florin Iordache

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că grupurile parlamentare ale partidului vor ataca la Curtea Constituţională numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Şi liderul USR Dan Barna a făcut un anunţ similar şi a precizat că votul în plenul reunit al Parlamentului nu respectă legea de funcţionare a Consiliului Legislativ

Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituţionalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR şi dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii jurişti vor depune rapid sesizarea la CCR”, a afirmat Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă al PNL.

Liderul deputaţilor liberali a mai spus că Florin Iordache este autorul infamei OUG 13 care a scos sute de mii de români în stradă care au vrut să apere democraţia şi prin urmare nu are ce căuta la şefia Consiliului Legislativ.

„Florin Iordache, autorul infamei OUG 13, cea care a scos în stradă sute de mii de români dornici să apere democraţia, nu are ce căuta în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Este de neacceptat ca în 2020 să avem  într-o funcţie atât de importantă o slugă a lui Dragnea, asta deşi pesediştii susţin că s-au rupt de epoca Dragnea. Votul de ieri arată exact contrariul, arată chiar că cele mai nocive personaje din epoca Dragnea sunt promovate în funcţii cheie în statul român”, a conchis Roman.

Şi USR va sesiza la CCR numirile făcute marţi de Parlament la Consiliul Legislativ, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, mai precizează Dan Barna. Plenul reunit a votat numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

„Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituţională pentru invalidarea numirilor făcute ieri de parlament, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege. Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenţi, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puţin”, a scris Dan Barna miercuri pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Ion Tamis
21.10.2020, 13:59:41

Este clar ca in afacerea Iordache la Cons. Legislativ, PNL a jucat rolul de valet al psd, in dispret profund fata de demonstrantii impotriva odioasei ordonante 13, motiv pentru care va pierde zeci de mii de voturi, sper in favoarea USR - cred ca cineva i-a luat mintile lui Orban!

-1 (7 voturi)
Lucifer
21.10.2020, 14:03:02

Măi, ce treabă are PNL cu PSD când USRPLUS a obţinut 185 de voturi de la PSD pentru candidatul propriu? PNL NU A FOST VOTAT DE PSD, dar USRPLUS A FOST VOTAT! Nici aritmetica nu vreţi să o acceptaţi?

-2 (6 voturi)
Camelian Propinatiu
21.10.2020, 15:14:22

Când ai 113 parlamentari PNL, cum primeşte Zegrean numai 41 voturi? Literar se vede imediat că PNL trebuie să reacţioneze, ajutat de PMP, să-şi refacă imaginea. E un caz similar cu propunerea Alina Gorghiu privind 7 ani puşcărie acasă.

+3 (5 voturi)
Lucifer
21.10.2020, 14:00:47

Domnilor de la Adevărul, nu mai asociaţi PNL cu USRPLUS. Gata, s-a umplut paharul. USRPLUS s-a aliat cu PSD, bucuraţi-vă, că asta aţi urmărit!

-6 (6 voturi)
gheorghe deveanu
21.10.2020, 15:10:07

Numirea lui Iordache sef la Consiliul legislativ, este o sfidare a poporului roman. Iordache, inginer de formatie, absolvent de drept la o mare universitate de tip Spiru Haret si doctor de balta (Doctorat la Universitatea Americano-Moldoveneasca din Balti) sa fie pus sa controleze pe vecie legalitatea actelor emise sau propuse spre emitere de Parlamentul Romaniei ? Este o bataie de joc si domnia imposturii si a imbecilitatii in lumea politica a Romaniei !

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările