E timpul pentru România Unită!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demisia din PSD şi motivele ei pe scurt
Demisia din PSD şi motivele ei pe scurt

Mi-am dat demisia din PSD, un gest de conştiinţă şi de consecvenţă pe care îl voi continua printr-o angajare şi mai puternică în lupta pentru apărarea demnităţii româneşti. Această demisie este dovada că nu am renunţat la principiile pentru care lupt de 4 ani şi jumătate, iar cei care au sperat că îmi vor închide gura într-un fel sau altul vor avea o mare surpriză: de acum înainte voi vorbi şi mai tare!

În ce situaţie suntem în clipa de faţă. România trece printr-o criză morală profundă în care politica a devenit locul minciunii absolute, locul în care ce spui în Opoziţie nu mai e valabil când ajungi la Putere, iar ce ai făcut când ai ajuns la Putere este uitat şi iertat pentru că ai ajuns din nou în Opoziţie.

AJUNGE! Mi-am dat demisia din PSD pentru a protesta faţă de acest joc duplicitar şi pentru că, de patru ani şi jumătate de când activez în viaţa publică, eu nu mi-am schimbat opiniile şi atitudinile, iar ce am spus în 2010 spun şi astăzi şi voi spune şi peste 10 ani, am spus şi cât am fost în PSD şi voi spune la fel de răspicat şi de azi înainte.

Clasa politică din ultimii 25 de ani a distrus România în toate felurile posibile, economic, moral, demografic, şi ne-a adus în situaţia în care nu mai suntem un stat suveran, iar în curând, dacă nu ne vom împotrivi puternic, nu vom mai fi nici stat naţional unitar şi indivizibil.

AJUNGE cu minciuna şi cu promisiunile deşarte de campanie electorală, cu schimbarea de formă a puterii cu opoziţia în timp ce trădarea şi furtul continuă netulburate.

AJUNGE cu dispreţul faţă de cetăţenii României şi faţă de dorinţele lor fireşti, în timp ce ţara este vândută pe nimic la bucată, iar românii nu mai au nimic: nu mai au păduri, nu mai au pământ, nu mai au industrie, nu mai au drumuri, nu mai au un sistem viabil de educaţie şi, mai ales, nu mai au respectul nimănui.

AJUNGE cu uşurinţa cu care se aruncă banii ţării pe fereastră, iar în viaţa românilor nu se simte nimic, în timp ce România devine pe zi ce trece o ţară de tip sud-american cu miliardari şi săraci, în care cetăţeanul nu este nici protejat, nici recunoscut ca atare, iar drepturile sale sunt călcate în picioare.

Pentru a pune capăt acestei minciuni în care trăim şi care ne-a adus la ruină, plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credinţa în valorile româneşti şi în puterea noastră ca naţiune. Îi chem pe toţi cei care doresc să salvăm România de marasmul ultimilor 25 de ani şi de continua trădare a partidelor de până acum să se alăture Partidului România Unită, formaţiunea care îi va uni pe români pentru a le apăra binele, spre deosebire de toţi cei care până acum i-au dezbinat ca să-i înşele şi să-i sărăcească.

Partidul România Unită crede în români şi crede în puterea naţiunii noastre de a se lepăda de mizeria clasei politice din ultimii 25 de ani pentru a-şi construi o ţară demnă şi respectată, o ţară în care bunăstarea să nu mai fie un vis, respectul legii să nu mai fie o utopie, iar un trai decent să fie la îndemâna tuturor.

Partidul România Unită va trezi energiile dezamăgite şi răsfirate ale poporului român şi le va uni într-un scop unic: recâştigarea ţării. Să spunem lucrurilor pe nume, aşa cum nimeni nu mai are curaj să o facă: România de azi nu le mai aparţine românilor. Ne vrem ţara înapoi! Ne vrem ţara întreagă! Ajunge cu risipirea, cu distrugerea, cu nepăsarea clasei politice, cu minciuna ridicată la rang de strategie politică.

Pentru ca toate acestea să înceteze, iar România să renască din cenuşa în care au prăbuşit-o partidele de după 1990, este nevoie de Partidul România Unită, care să-i alăture pe români, nu să-i împrăştie şi să-i alunge de la decizia care le aparţine în mod suveran.

Este timpul pentru unitate, pentru muncă şi pentru reconstrucţia a tot ce s-a distrus. Înfiinţez Partidul România Unită pentru că România este ameninţată cu desfiinţarea, iar acest lucru trebuie să ne îngrijoreze şi să ne mobilizeze.

Îi chem pe toţi cei care gândesc şi simt româneşte să vină în acest partid nou, caracterizat din punct de vedere doctrinar prin naţional-democraţie, iar din punct de vedere programatic prin justiţie socială, protecţionism economic, eradicarea corupţiei, păstrarea şi apărarea identităţii naţionale.

Prin fondarea acestui partid îmi propun să ofer soluţia pentru rezolvarea celor trei crize majore de care suferă România: criza morală, criza de identitate şi criza demografică. Iar aceste crize pot fi rezolvate doar prin consolidarea celor trei piloni ai societăţii: sănătatea, educaţia şi siguranţa cetăţenilor.

În România a devenit o ruşine să ai valori româneşti, să iubeşti tradiţiile, cultura şi istoria acestui neam. Partidul România Unită este partidul celor care sunt mândri de trecutul lor, de originea lor şi de valorile pe care acest neam le-a produs de-a lungul istoriei dar este, în egală măsură, şi partidul celor care doresc să fie mândri şi de prezentul, dar şi de viitorul pe care îl construiesc pentru urmaşii lor. Este partidul care se naşte din dezgustul faţă de minciună şi trădare pe care le vrea înlocuite de decenţă, profesionalism şi pasiune pentru acest pământ.

Clasa politică aflată la guvernarea României în ultimii 25 de ani se face vinovată de distrugerea deliberată a economiei naţionale, de prăbuşirea nivelului de trai şi de transformarea românilor în chiriaşi în propria lor ţară. Iar dacă nu intervenim acum, din chiriaşi vom deveni sclavi. Din cauza unei clase politice lacome şi care nu are nimic sfânt ne aflăm acum, ca stat şi ca naţiune, într-una din cele mai dramatice situaţii  din istoria noastră. AJUNGE!

În România nicio formaţiune politică nu mai crede în nimic, nu mai are idealuri şi nu îşi mai doreşte altceva decât practicarea cu succes a incompetenţei, necinstei, hoţiei şi trădării, aşa cum au făcut toate partidele de după 1990. Chiar dacă nu toată lumea va fi de acord cu ceea ce propunem, între Partidul România Unită şi orice alt partid există o diferenţă fundamentală: noi credem în ceva!

Partidul România Unită este un proiect al credinţei şi al speranţei adresate românilor care s-au săturat de politica duplicitară vizavi de extremismul maghiar, la fel cum s-au săturat de corupţie, de taxe, de incompetenţă şi de umilinţe. Îi invit pe cei care doresc ridicarea din genunchi a Neamului Românesc să mi se alăture, pentru că milioane de români doresc altceva decât au trăit, au văzut şi au votat până acum. Partidul România Unită este un proiect de generaţie şi este adresat tuturor celor care mai cred în România, în binele acestui popor şi în valorile lui.

Partidul România Unită nu are nimic împotriva comunităţii maghiare din România, respectă drepturile minorităţilor şi buna convieţuire dintre etnii, dar nu poate tolera ruperea teritoriului naţional şi transformarea românilor în minoritari şi în exilaţi în propria lor ţară. Duşmanii comunităţii maghiare din România sunt politicienii acesteia şi păpuşarii lor din Ungaria, după cum duşmanii României sunt politicienii care sunt români doar cu numele pentru că îşi dispreţuiesc şi îşi distrug ţara.

Partidul România Unită crede că a venit timpul să nu ne mai ruşinăm de cuvintele naţiune, iubire de ţară şi românism, însă avem datoria să le conferim acestor termeni conţinut şi substanţă. Mai presus de toate, românii trebuie să se unească pentru a-şi recupera ţara, bunăstarea şi demnitatea.

Săptămâna viitoare voi detalia programul noului partid, precum şi componenţa Comitetului de Iniţiativă care se ocupă deja de înfiinţarea formaţiunii. Şi-au anunţat dorinţa de implicare atât parlamentari, cât şi persoane din societatea civilă, dar mai ales mii de cetăţeni români care s-au săturat să fie umiliţi în propria lor ţară.

Pentru cei care doresc mai multe amănunte despre  demisia mea din PSD,  am considerat că înainte a fi membru de partid, deputat ales în Parlament sau orice altceva, sunt român şi aşa trebuie să acţioneze orice cetăţean al României. În virtutea acestui principiu, am demisionat din PSD pentru că nu mai pot face parte dintr-un partid care încurajează UDMR în acţiunile sale separatiste şi girează astfel destrămarea României.

Am făcut toate eforturile pentru a convinge PSD mai întâi să nu accepte UDMR la guvernare, iar apoi măcar să aibă curajul de a scăpa de acest cancer al politicii româneşti manevrat de la Budapesta, care este la rîndul ei dirijată de Moscova pentru a fărâmiţa statul român. Dar, în continuare, UDMR, acceptat ca participant la conducerea României, pregăteşte un proiect de lege al autonomiei teritoriale care va crea în România o enclavă etnică pe modelul separatist rus din Ucraina.

Ajunge cu toleranţa pe care clasa politică românească şi societatea în ansamblu o manifestă faţă de acest pericol la integritatea statului român.

Ajunge cu felul în care partidele extremiste maghiare, în frunte cu UDMR, se folosesc de banii şi pârghiile statului român pentru a-l distruge din interior.

Niciun politician din România nu a fost constant şi consecvent în această privinţă. Atunci când au nevoie de UDMR, partidele din România se înmoaie, când intră în opoziţie descoperă brusc pericolul extremismului maghiar. Timp de 4 ani şi jumătate, am luat constant atitudine publică împotriva UDMR şi, în general, a pericolului reprezentat de extremismul maghiar, indiferent dacă făceam parte oficial din opoziţie sau dintr-un partid aflat la putere şi indiferent de relaţia partidului din care făceam parte cu UDMR.

Acum, în 2014, ne găsim în aceeaşi situaţie în care UDMR foloseşte calităţile oficiale ale liderilor săi, dar şi banii bugetului de stat pentru a conspira împotriva integrităţii ţării. În tot acest timp nu am renunţat niciodată să cred şi să mă exprim public cu privire la faptul că toate partidele şi formaţiunile din România ar  trebuie să respecte Constituţia, ceea ce, evident, UDMR nu are de gând să facă.

Într-un moment în care UDMR se pregăteşte să depună la Parlament un proiect de lege al autonomiei teritoriale pe care l-am dezvăluit de acum două luni ca fiind o tentativă de a crea o enclavă separatistă în mijlocul României, iar această formaţiune încă este păstrată la guvernare, singura opţiune corectă a fost să mă despart de PSD în semn de protest.

Îmi păstrez mândria de a fi român, dar aceasta a devenit incompatibilă cu un partid care stă la masă cu separatiştii maghiari. Înainte de a face politică, am fost român şi vreau să rămân astfel şi după ce nu voi mai face politică, iar acest lucru face imposibile compromisurile care au ca preţ integritatea ţării. Este vremea  ca România să ridice fruntea din pământ şi să-şi afirme dreptul de a fi respectată în lume şi suverană aici, acasă.

Cât timp politica României se decide la Budapesta, iar politica Budapestei se decide la Moscova, nu cred că ţara noastră mai este suverană.

Voi continua să lupt pentru redobândirea independenţei reale a României şi pentru renunţarea la iluzia unui sprijin politic din partea unor politicieni maghiari care nu au ce căuta în spaţiul de decizie al României.

Am plecat din PSD din proprie convingere şi pentru că îmi respect principiile în care nu mai crede nimeni. Am jurat acum patru ani şi jumătate că voi lupta pentru a lăsa urmaşilor noştri o Românie întreagă şi nu una ciuntită şi îmi respect acest jurământ. Este adevărat că am încercat să conving PSD că se află pe un drum greşit (acelaşi pe care au mers, din păcate, şi ceilalţi care au condus ţara după 1989), dar UDMR a fost mai importantă. Voturile UDMR sunt, la această oră, mai presus de stabilitatea României, mai presus de integritatea teritorială şi mai presus de viitorul ţării noastre.

Nu voi renunţa la luptă. Nu mă retrag, nu dispar, nu tac, nu dau înapoi, aşa cum a încercat UDMR să mă determine pe toate căile. Dimpotrivă, lupta cu extremismul maghiar abia acum începe să capete proporţii! UDMR nu are ce căuta în politica românească şi, de aceea, una din misiunile pe care mi le asum este scoaterea formaţiunilor extremiste maghiare în afara legii, pentru totdeauna. E timpul ca acelora care lucrează subteran sau făţiş împotriva Constituţiei şi a demnităţii acestui stat să le fie frică. Diplomaţia şi-a epuizat resursele. E timpul pentru acţiune. Românii vor dovedi încă o dată că toleranţa lor are limite şi că, atunci când acestea sunt depăşite, ei sunt gata să îşi ia soarta în propriile lor mâini.

Ne-am săturat de toate minciunile şi trădările şi de distrugerea sistematică a României. AJUNGE!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite