EBA face apel către Daciana Sârbu să îşi roage soţul să nu renunţe la programul „Cornul şi Laptele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EBA precizează că Guvernul Boc a menţinut programul în condiţii de austeritate             FOTO: Adevărul
EBA precizează că Guvernul Boc a menţinut programul în condiţii de austeritate             FOTO: Adevărul

Europarlamentarul PDL, Elena Băsescu a postat miercuri, pe Twitter, un mesaj adresat „doamnei Daciana Ponta“, cu o rugăminte de a interveni pe lângă soţul său, premierul Victor Ponta, pentru a păstra programul „Cornul şi Laptele“.

"Fac un apel la doamna Daciana Ponta: vă rog, convingeţi-vă soţul să păstreze programul «Cornul şi Laptele»!!!", a scris Elena Băsescu în mesajul postat pe contul său de Twitter.

Elena Băsescu evidenţiază că, deşi au fost luate măsuri de austeritate de către Guvernul Boc, programul în cauză a fost menţinut pentru că “există mulţi copii pentru care această masă este extrem de importantă".

Reacţia Elenei Băsescu vizează  o declaraţie de marţi, a premierului Victor Ponta, prin care acesta anunţa desfiinţarea programului „cornul şi laptele“ cu scopul de a redirecţiona banii către programe after-school care ar putea fi iniţiate în această toamnă.

"Vreau aceeaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie şi vin la şcoală şi e bine pentru păriţi - vorbesc de cei din familii modeste, unde programul îşi atinge scopul - şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba", a susţinut Ponta conform Mediafax.

Victor Ponta susţine că programul after-school este „mai ţintit“ către cei cu dificultăţi financiare şi mai potrivit pentru a primi finanţare de la bugetul de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite