EBA, femeile de afaceri, terorismul şi pescuitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Băsescu a susţinut, în plenul Parlamentului European, adoptarea unor politici de încurajare a femeilor de afaceri pe motiv că acestea sunt discriminate, ceea ce are efecte negative, inclusiv asupra economiei.

Europarlamentarul a spus că femeile reprezintă doar 30% din totalul întreprinzătorilor europeni. "Sprijin crearea unei agenţii pentru dezvoltarea întreprinderilor înfiinţate şi conduse de femei", a declarat ea, citată de Mediafax.

Fiica cea mică a preşedintelui este preocupată şi de combaterea terorismului, dar cu condiţia ca măsurile de securitate să nu afecteze drepturile omului. Recent, într-o altă dezbatere a PE, EBA a pledat pentru includerea Somaliei pe lista statelor vizate de politica antiteroristă. "În contextul ultimelor evoluţii din Africa de Est, este importantă includerea Somaliei pe lista statelor vizate de politica antiteroristă a UE. Consider că UE are datoria de a prezenta o strategie proprie, clară şi concentrată pe rezultate în acest domeniu", a susţinut eurodeputatul PDL.

Potrivit Mediafax, prin intervenţiile sale din ultima sesiune, EBA s-a arătat preocupată şi de strategiile în domeniul materiilor prime, problema corupţiei, protecţia persoanelor fără adăpost prin construirea unor locuinţe speciale, dar şi de "coordonarea instituţionalizată a pescuitului în bazinul Marii Negre".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite