Ecaterina Andronescu, despre proteste: Dacă aceste demonstraţii acreditează ideea că România este instabilă, că e o ţară neguvernabilă, toată lumea pierde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecaterina Andronescu, senator PSD şi vicepreşedinte al partidului, a declarat la Digi24 că protestele de sâmbătă din Bucureşti şi din ţară pot strica imaginea României în afară şi a apreciat că dacă acreditează ideea că este o ţară instabilă şi neguvernabilă, toată lumea pierde.

Senatorul PSD a mai spus că îşi doreşte o justiţie independentă şi nu vede „care ar fi articolele care afectează independenţa Justiţiei”, referindu-se la criticile protestatarilor faţă de legile Justiţiei.

„Ce mă îngrijorează în aceste demonstraţii nu e faptul că oamenii au ieşit în stradă. E dreptul lor de a protesta faţă de lucrurile care îi nemulţumesc. Dacă aceste demonstraţii generează instabilitatea ţării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o ţară neguvernabilă, atunci trebuie să îşi asume responsabilitatea toţi cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă", a comentat Andronescu protestele de sâmbătă seară, din Bucureşti şi din ţară.

Ea a susţinut că unii primari au plătit transportul celor care au ieşit în stradă.

„Pentru că pot să vă transmit mesajele care spun că unii primari - vă dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman - au plătit transportul celor care au ieşit în stradă. Dacă ies pentru că sunt nemulţumiţi este dreptul lor constituţional şi trebuie să îi respectăm", a susţinut senatorul PSD.

Întrebată care crede că vor fi impresiile în presa internaţională cu privire la manifestaţii , Ecaterina Andronescu a răspuns: "Dacă aceste demonstraţii acreditează ideea că România este instabilă, că e o ţară neguvernabilă, toată lumea pierde. Cred că niciun român nu se poate bucura de o imagine nefericită care pleacă din ţară spre în afară. Avem obligaţia să respectăm imaginea ţării şi să nu dăm senzaţia că suntem o ţară neguvernabilă".

Solicitată să-şi argumenteze poziţia, Andronescu a adăugat că "nu este o imagine pozitivă la adresa României şi de această imagine, dacă se transformă într-un mesaj de instabilitate, toată lumea are de pierdut".

În cea ce priveşte legile Justiţiei, unul dintre motivele protestelor, ea a spus că cele trei legi care au trecut prin Parlament sunt departe de a fi intrat în vigoare, fiind pe masa CCR, iar Codurile penale nu au fost modificate. Ea a apreciat că protestele nu ar trebui să influenţeze în niciun fel CCR, să nu fie o presiune .

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite