Eckstein Kovacs: Toader trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern. Dacă nu, de ruşine, să meargă  la Sfânta Parascheva şi să-i spună că a greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peter Eckstein Kovacs
Peter Eckstein Kovacs

Fostul senator UDMR Peter Eckstein Kovacs crede că ordonanţa pe legile Justiţiei adoptată de Guvern este „vădit neconstituţională”, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, „trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern”.

„Nu s-a clarificat în foarte mulţi ani ce înseamnă o Ordonanţă de Urgenţă şi cred că în viziunea celor care au făcut Constituţia României, Ordonanţa de Urgenţă era în nişte situaţii date, e cutremur, ne-au invadat pirezii, adică situaţii excepţionale. Aici, Ordonanţa de Urgenţă în această materie este vădit neconstituţională. Care este urgenţa, ce se întâmplă în România dacă nu se dă o Ordonanţă pe justiţie, care este ultradiscutabilă?”, a declarat Eckstein Kovacs, la RFI.

„Ministrul trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern, afară din acel post. Şi dacă nu-l dă nimeni afară, atunci, el de ruşine se duce la Sf. Parascheva şi-i zice scuză-mă, Parascheva, am greşit, dar vreau să mă duc acasă, vreau să fiu notar, nu să rămân ministru!”, a continuat fostul senator UDMR. 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur Guvernul şi coaliţia PSD-ALDE pentru ordonanţa de urgenţă care a modificat legile Justiţiei. 

„Această ordonanţă este foarte îngrijorătoare. Aici avem chiar mai multe lucruri de discutat şi n-aş vrea să intru în multe detalii, o să o fac când ajungem cu toţii acasă, dar câteva idei merită menţionate. Bunăoară, pensionarea magistraţilor - este o chestiune pe care eu am semnalat-o, am solicitat Parlamentului o reluare a discuţiei, o reevaluare, n-au făcut-o, ca după aceea ministrul Justiţiei să vină, netransparent, fără consultări publice, să schimbe aceste articole, dar măcar dacă le-ar fi schimbat în sensul să fi rezolvat problema, nu a rezolvat nimica, pur şi simplu le-a amânat“, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că s-au introdus „peste noapte“ noi condiţii pentru procurori, „chestiuni care nu au fost discutate în Parlament şi care nu au fost pregătite" şi că se ignoră avize ale CSM. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite