Educaţie, politică şi impostură

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem un ministru al educaţiei pentru care şcoala şi universitatea sunt instrumente politice şi nimic mai mult. Educaţia copiilor, problemele cadrelor didactice, calitatea educaţiei, integritatea academică sau finanţarea nu contează, în schimb este preocupat de modul în care se poate face util în diferitele bătălii politice pentru putere.

A procedat la fel când "l-a servit" pe Liviu Dragnea (2017-2019), când l-a ajutat pe Ludovic Orban să ajungă premier (2019), iar acum, după cum vedem la Brăila şi la Bucureşti, "livrează" muniţie politică în noua competiţie pentru şefia PNL, prin destituiri şi numiri orientate "în funcţie de noile obiective".

Ce face Sorin Cîmpeanu este imoral şi ilegal, iar într-o bună zi va fi menţionat în manualele de ştiinţe politice ca exemplu de impostură şi deturnare a instituţiilor publice pentru scopuri politice ilegitime.

Nu cunosc o situaţie similară în care politizarea educaţiei să fi fost atât de evidentă iar impostura ridicată la rang de politică guvernamentală. 

Cu toate acestea, sunt optimist: excesul de zel politic NU a rămas niciodată nepedepsit. Este numai o chestiune de timp.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite