Egalitate!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai prompt ca niciodată, preşedintele Klaus Iohnnis a aruncat joi după-amiază la coş în văzul lumii cele 6 propuneri de miniştri pe care i le-am trimis folosind poşta specială cu nici 24 de ore înainte premierul Viorica Vasilica Dăncilă.

S-au spulberat astfel într-o clipită visele de a se putea numi excelenţe ale celor trei ridicoli şi abjecţi trădători din ALDE.  Care pretind că au ales trădarea, vezi-Doamne!, pentru a salva partidul. Nu că preşedintele acestuia, dl. Călin Popescu-Tăriceanu ar fi croit din stofă de mai bună calitate! Praf şi pulbere s-a ales şi din mania grandorii celorlaltor trei aspiranţi la posturi ministeriale. Inşi cu minte şi suflete mai mult ca sigur garantat a fi pesediste, chiar dacă înainte, aşa cum e cazul cetăţenei care îşi închipuia că s-ar putea cocoţa în postul de ministru al Educaţiei, au mai dat o tură şi pe la liberali. Aceasta, desigur, doar spre a le cunoaşte slăbiciunile.

Doamnei Viorica Dăncilă i-au trebuit vreo două ore ca să îngaime un discurs de două parale. A repetat aproximativ aceleaşi lucruri. Că preşedintele blochează activitatea guvernului, că încalcă prevederile Constituţiei, că puţin îi pasă de soarta României, că se va prezenta cu noua formulă de guvern într-o bună zi în faţa Parlamentului, fără însă a preciza şi când va veni acea zi bună. Un singur element de noutate am sesizat în cuvântarea de „neasemultă importanţă teoretică şi practică” a fostei profesoare de Discipline tehnologice de la un năpăstuit liceu industrial din Videle. Speculând zisele iresponsabile ale d-lui Florian Cîţu pe  care PNL-ul ni-l prezintă a fi mare specialist în economie (mie insul cu pricina nu mi s-a părut vreodată decât o accentuată copie nevrotică a lui George Demetru Ladima), doamna Dăncilă a edictat că preşedintele Iohannis ar plănui să taie salariile bugetarilor. Încă o minciună menită să ascundă neglijenţa crasă a doamnei prim-ministru care, în clipa în care a primit demisiile miniştrilor ALDE, nu le-a cerut acestora să semneze delegări de competenţe astfel încât acum zeci de mii de oameni să nu rămână fără salarii.

E clar. Preşedintele Iohannis doreşte să grăbească venirea clipei în care d-na Dăncilă se va prezenta în faţa Parlamentului. Doamna prim-ministru ştie că deocamdată nu are voturile necesare spre a-şi vedea scăpat de la demitere guvernul şi trage de timp atât cât se mai poate. Speră că în 18 septembrie Curtea Constituţională să îi dea dreptate şi să îl oblige pe dl. Iohannis să îi accepte interimarii propuşi spre a lua locul miniştrilor demisionari din ALDE. Cu celelalte trei posturi vacante va mai vedea ce face. Va înainta alte propuneri, va urma un nou refuz al preşedintelui Iohannis şi uite astfel o va duce până în noiembrie. Adică până la alegerile prezidenţiale. D-na Dăncilă contează pe faptul că refuzurile repetate ale d-lui Klaus Werner Iohannis au enervat activul de partid din teritoriu care se va mobiliza şi astfel va ajunge ea şi nu dl. Dan Barna în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Pentru d-na Dăncilă aceasta fiind singura şansă de a nu pierde rapid şi ruşinos şefia partidului. Pentru candidatul la prezidenţiale Iohannis o variantă convenabilă. Egalitate!

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite