Politică

articolul anterior articolul urmator

Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi – echilibrul unei societăţi sănătoase

31
22 May 2020 16:16:54
Mara Calista

Se spune că dacă vrei să dacă vrei să vezi gradul de maturizare sau dezvoltare a unei societăţi, este bine să te uiţi la cum sunt tratate femeile.

Desigur, o societate modernă, cu principii bune şi sănătoase de funcţionare, este o societate care are, în primul rând, grijă de familie ca pilon de rezistenţă şi trăinicie şi de femei ca simbol al dezvotării şi maturizării mentalităţilor.

O societate cu viitor este o societate care are capacitatea reală de a-şi trata indivizii în mod egal, fără discriminări sau stereotipuri. Uniunea Europeană a înţeles acest lucru şi una din preocupările principale ale Comisiei von der Leyen este ca până în 2025 orice distanţă între genuri să fie cât mai mică sau să dispară complet. De aceea, Comisia Europeană a aprobat Strategia privind egalitatea de gen pentru perioada 2020 – 2025, document pe care Parlamentul României l-a votat în unanimitate.

Orice decizie bună merită să fie salutată şi promovată, motiv pentru care, în calitate de activistă pentru egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi, le mulţumesc încă o dată tuturor colegilor mei deputaţi care spus un “Da” răspicat documentului şi care, înainte de toate, au înţeles nevoia unei strategii coerente pentru ca România să reducă orice decalaj social. De la cadrul instituţional până la implementarea efectivă mai sunt multe de făcut, însă fiecare pas, oricât de mic, este un pas înainte.

Cred cu tărie că totul ţine de mentalitatea individuală care, din păcate, este elementul cel mai greu de schimbat într-o societate. Educaţia timpurie ar fi o soluţie, exemplele de bune practici altă soluţie ambele prin promovarea modelelor pozitive. 

Cele 4 măsuri utile

Spuneam la început că o societate de viitor este cea în care indivizii sunt trataţi în mod egal. Principalul deziderat este că trebuie să valorificăm toate resursele de care dispunem, iar cea mai importantă dintre acestea este cea umană. Dacă nu implicăm oamenii în mod egal, riscăm să pierdem talente, să irosim vocaţii sau să nu fim capabil să utilizăm toată diversitatea de care dispunem. Din punct de vedere economic, egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi generează locuri de muncă, generează profit şi creşte productivitatea!

Documentul adoptat de Comisia Europeană prevede o serie de linii directoare care pot veni în întâmpinarea elaborării politicilor sociale din fiecare stat membru. Amintesc, mai jos, pe cele mai importante dintre acestea:

  1. Eliminarea violenţei şi a stereotipurilor prin combaterea stereotipurilor de gen. O societate cu preconcepţii este o societate căreia îi va fi imposibil să evolueze.
  2. Economie bazată pe egalitatea de gen prin eliminarea eliminarea disparităţilor de gen de pe piaţa forţei de muncă şi stimularea creşterii participării femeilor pe piaţa forţei de muncă. Cu alte cuvinte, promovarea femeilor către independenţa financiară pentru creşterea proporţională a economiei pe orizontală (şi) prin stimularea consumului şi serviciilor.
  3. Posturi de conducere ocupate în mod proporţional şi valoric de către femei şi bărbaţi, deopotrivă. Influenţa în carieră trebuie să pună accent pe meritocraţie, nu pe gen.
  4. Existenţa unui echilibru decizional în politică şi business. Prin echilibru decizional, mă refer la decizii discutate, dezbătute şi analizate (şi) de către femei şi bărbaţi. Diversitatea concluziilor echivalează cu opţiuni mai bune pentru toată lumea.

Situaţia economică şi statusul ţării noastre

Există numeroase motive pentru care femeile încă suferă din cauza din cauza stereotipiilor sau a preconcepţiilor existente la nivel de societate. România nu face excepţie de la caz şi, din păcate, de cele mai multe ori simplul fapt că o industrie anume este reprezentată cu precădere de către femei, automat acele locuri de muncă rămân etichete şi atât. Nu aş vrea să intru în detalii concrete, însă domenii precum cel al industriei textile, cel de îngrijire sau asistenţă sunt printre cele mai prost plătite şi sunt puternic reprezentate de femei.

Desigur, există şi împărţirea inegală a balanţei sarcini de birou – sarcini de gospodărie sau dubla zi de muncă, unde, iarăşi, România are nevoie de o schimbare de mentalitate. Odată cu schimbarea de paradigmă la nivelul societăţii noastre cauzată, în principal, de epidemie, societatea are oportunitatea unui reset la nivelul acestor mentalităţi. Să sperăm că o vom fructifica cu toţii.

Vestea bună este că la nivelul Uniunii Europene, România stă relativ bine în ceea ce priveşte decalajul remuneraţiilor în funcţie de gen. Prin relativ bine, mă refer la existenţa unui procent de aproximativ 8% între salarii, comparativ cu alte state ale Uniunii Europene unde diferenţa este în jur de 20%. Trendul încă este este constant cu o uşoară descreştere.

Deşi retrograd în numeroase privinţe, aparatul bugetar al României este un exemplu pozitiv în ceea ce priveşte salarizarea în funcţie de gen. Practic, există diferenţe extrem de mici între salariul pe care un bărbat îl primeşte şi salariul pe care o femeie îl primeşte pentru aceeaşi funcţie ocupată. Aici, cu bucurie, România ocupă un loc fruntaş printre statele membre cu o diferenţă reală de sub 1%. Problema, pe acest segment, o găsim în mediul privat, unde diferenţa de remuneraţie este mai vizibilă. Avantajul, în acest caz, este că ponderea femeilor angajate este mult mai mare (cu accent pe posturile de conducere), comparativ cu posturile de la stat.

Concluzie

Dincolo de cifre şi de comparaţii, se află oameni, se află destine şi mai ales, se află situaţii diferite.

Vreau să închei articolul cu o notă optimist-realistă: România a făcut progrese mari în ceea ce priveşte egalitatea de şanse la nivelul salarizării, este în faţa multor state poate mai bine dezvoltate în alte privinţe, iar trendul ţării noastre este unul pozitiv. Cu toate acestea, mai este mult de muncă şi cred cu tărie că totul ţine de educaţia pe care fiecare om o primeşte în familie. Şi dacă vedem că familia are în centrul său elementul principal de echilibru – femeia, dar şi o relaţie femeie – bărbat bazată pe parteneriat, vedem cum cercul societăţii sănătoase şi trainice se închide la ambele capete.

 

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Iulian Arion
22.05.2020, 17:34:10

Trebuie sa prevaleze criteriul valoric, nicidecum sexul sau varsta. Experienta a aratat ca promovarea aleatoare a femeilor in parlament, fara o testare prealabila [1] a tuturor candidatilor inscrisi pe listele partidelor, genereaza fapte penale deosebit de grave. Este cazul Monicai Ridzi - condamnata penal cu executare. Femeile in politica pot comite fapte reprobabile la fel ca barbatii. De exemplu, fosta ministra a transporturilor, dna Boagiu Anca a respins finantarea UE pe tronsonul IV paneuropean, undeva in zona Orastie Deva-Jugoj. Presedintele in exercitiu de atunci, Basescu Traian, a motivat decizia invocat mecanismele de verificare (birocratice) ale utilizarii fondurilor Uniunii. Este un tronson de autostrada folosit de 20 de ani de partidele aflate la putere pentru a practica jaful banului public. De asemenea, Doamna ministru a decis lungirea cu 9 Km a tronsonului de autostrada Fetesti-Constanta, dupa ce firma castigatoare incepuse organizarea de santier. A organizat alta licitatie si a intarziat lucrarile cu doi ani. Ministrul Berceanu a motivat intarzierile din cauza dacilor si a romanilor. Nu a fost identificat niciun sit arheologic pe acel traseu! Dupa aceste ispravi ale doamnei Boagiu, d-na Turcan declara in mass media ca fosta ministra este propunerea PNL pentru conducerea Curtii de Conturi. Teste minim - necesare accederii intr-o functie de demnitate publica: - trecerea testelor PISA. Sunt teste pentru elevi de 15 ani, dar pe care analfabetii functionali nu le promoveaza. - teste psihologice de nivel mediu pentru identificarea temperamentului echilibrat, mobil. - teste de inteligenta de nivel mediu.

0 (2 voturi)
Iulian Arion
22.05.2020, 17:44:23

Exista profesii care solicita principala calitate a femeii: atentia la detalii. In educatie, in sanatate femeile si-au dovedit profesionalismul. In politica, atat ca ministre cat si ca parlamentare, activitatea multor femei a fost nula. De exemplu Plumb Rovana. In functia de primi ministru femeia a fost intruchiparea semianalfabetismului. Femeile pot avea performante in politica net superioare barbatilor, doar daca sunt selectate cele inteligente, bine intentionate si care sunt motivate sa faca ceva util societatii. La momentul accederii in politica, toate femeile erau tinere si frumoase. Udrea Elena Gabriela, Plumb Rovana, Iacob-Ridzi Monica, Dancila Viorica, Boagiu Anca sunt doar cateva exemple de femei care nu trebuiau sa ajunga in politica.

-1 (1 vot)
emoji
22.05.2020, 17:50:32

Articolul contine, din punctul meu de vedere, multe inexactitati si pare mult prea propagandistic. Cea mai bizara comparatie, mi se pare cea cu piata muncii in domeniul textil si al bonelor, care sunt prost platite. Personal nu cred ca exista in aceste domenii, locuri de munca ocupate de prea multi barbati....ca sa poti face o comparatie salariala... La fel cum nu prea ai putea face o comparatie in domeniul minier sau siderurgie... In practica, nu stiu daca este chiar firesc sa punem prea multa egalitate intre sexe in ceea ce priveste calitatea profesionala. Personal, cred ca, ambele sexe, au abilitati si performante, care nu pot fi egalate unele de catre celelalte. Corect este ca femeile sa nu fie excluse din start, din cauza sexului, Asta este idea principala a unei echitati sociale si profesionale. Din prea multa "corectitudine" si egalitate, am cam vazut ce insemna asta, in ziua de azi...Femeile au tendinta sa devina barbati, iar barbatii, femei.... NOT FUNNY... :)

+2 (4 voturi)
Iulian Arion
22.05.2020, 17:50:59

Ideea promovarii tinerilor si a femeilor ca atare, adica pe baza anatomiei, n-ar trebui permisa. Trebuie institutionalizat sub sanctiune penala, Un proces de selectie transparent, fara discriminari pe criterii de varsta, sex sau orice alt criteriu in afara meritelor personale dovedite si a testarii on line a cunostintelor. Unele femei au dovedit ca merita functii in firme private, fonduri de investitii, sistemele publice de sanatate si educatie. In politica, doar o mica parte dintre ele sunt cazuri de succes pentru societate. La barbati e la fel!

0 (2 voturi)
Dan Petru
22.05.2020, 18:47:17

Hmmm ... n-as zice ca-i egalitate de sanse-n Romania. Ca la teveu, de exemplu, apar destule cetatence sumar imbracate ... si' prea putini masculi. D-aia cred c-ar fi cazu' sa se ia masuri. Ete, de exemplu cetateanu' M. Badea. Ar trebui sa se expuna saptamanal in bikini in fata pensionarilor. Personal sunt mai retrograd din fire si nu m-as uita la asa ceva ... da' poate ca pensionarii ar aprecia privelistea.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările