Elena Băsescu şi-a exprimat în Parlamentul European nemulţumirea faţă de femeile din PDL care îl susţin pe Vasile Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a declarat ieri, în Parlamentul European, că femeile din politică ar trebui să se susţină între ele, nicidecum să aştepte sprijin din partea colegilor bărbaţi.

Ea s-a referit la situaţia de politică internă, a alegerilor din PDL şi a menţionat, fără să nominalizeze, faptul că în cursa pentru şefia democrat-liberalilor s-au înscris două femei şi un bărbat. Nemulţumirea Elenei Băsescu este legată de poziţia doamnelor din PDL care au ales să treacă în tabăra candidatului, nu a candidatelor, cum ar fi fost moral. În discursul său se referă la sprijinirea moţiunii lui Vasile Blaga exprimată de două dintre femeile influente ale democrat-liberalilor, Cristina Trăilă şi Andreea Paul.

„Preşedinta Organizaţiei de Femei si Prim-vice preşedinta, care dealtfel au discursuri feministe înflăcarate, şi-au declarat susţinerea pentru singurul bărbat aflat în cursă.  Ma întreb ce fel de organizaţie de femei este aceasta?  Dânsele îl susţin pe cel care s-a opus vehement punerii în aplicare a statutului partidului care prevede o cota de 30% femei la toate alegerile“, precizează EBA.

La finalul discursului, Elena Băsescu a făcut referire, fără să nominalizeze, şi la Anca Boagiu, exprimând nemulţumirea că aceasta are tot orientare pro-Vasile Blaga.

„Mă-ntreb de asemenea cum este posibil ca actuala Vice-Preşedintă a PPE, care a ajuns să fie nominalizată pt această funcţie datorită susţinerii puternice a unei alte femei, îl sprijină tot pe singurul bărbat înscris în cursă“, a declarat EBA.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite