Udrea: „De aici, din Dolj, s-au dat mesaje clare: dacă nu sunteţi cu conducerea, sunteţi împotriva partidului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea:  „Nu sunt la final de carieră, sunt  la început şi cred în viitorul acestui partid“  FOTO : Adevărul
Elena Udrea:  „Nu sunt la final de carieră, sunt  la început şi cred în viitorul acestui partid“  FOTO : Adevărul

Elena Udrea şi-a prezentat moţiunea "Noul PDL - o nouă Românie" azi dimineaţă, la Craiova, în faţa a 25 de delegaţi, deşi îi aştepta pe toţi cei 121 de reprezentanţi ai organizaţiei Dolj, care ar trebui să participe şi la Convenţia Naţională.

Liderii acestei organizaţii, europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi cel informal, Radu Berceanu, îl susţin pe Vasile Blaga.

La Craiova, Udrea a declarat că avantajul ei este că se află la început de carieră politică, nu la final.

Sala de conferinţe a unui hotel din centrul Craiovei, care a fost pusă la dispoziţia candidatei Elena Udrea,  pentru a lua cuvântul în faţa membrilor de partid,  are o capacitate de doar 56 de persoane. Vasile Blaga, săptămâna trecută şi-a susţinut candidatura în prezenţa a 400 de oameni, mobilizaţi de liderii filialei. 

Elena Udrea şi-a declarat nemulţumirea la adresa colegilor democrat-liberali din Craiova care i-au boicotat, prin absenţă, prezentarea moţiunii.

„De aici de la Dolj, s-au dat mesaje clare: dacă nu sunteţi cu conducerea, sunteţi împotriva partidului. Luptele interne care durează de mai mulţi ani au condus la scindarea organizaţiei PDL Dolj“, a evidenţiat Elena Udrea.

De la Strasbourg liderul de la Dolj a răspuns Elenei Udrea, într-o declaraţie pentru Adevărul: „E greu să aduci la 10 dimineaţa oameni în zi de lucru, chiar şi aşa au fost peste 50 de delegaţi”. 

„Dacă vorbim de bârfe, intoxicări şi minciuni putem scrie o carte întreagă despre liderii de la Dolj“, a declarat Elena Udrea.

Candidata la preşedinţia PDL a fost nemulţumită şi de blocarea accesului în sală a unor simpatizanţi ai săi.

"Ce democraţie este aici? Lăsaţi să intre lumea în sală!Ce văd că se întâmplă la Dolj, mă îngrijorează. Aici s-au dat semnale că cine nu e cu actuala conducere nu contează. Astfel de optică poate transforma PDL într-un partid de buzunar", a spus Udrea.

Marian Jean Marinescu are propria versiune asupra faptelor: „Din relatările colegilor, totul a fost în regulă azi dimineaţă, cu excepţia că, la început au apărut mai mulţi membri PP-DD, oameni care au plecat cu Antonie Solomon, care au vrut să intre în sală, dar nu au fost lăsaţi“.

Recent şapte membrii ai PDL din Ţuglui au fost excluşi din partid pentru că ar fi afişat un banner de susţinere a candidaturii Elenei Udrea. Marian Jean Marinescu spune că, de fapt, au fost excluşi pentru că l-au susţinut pe fostul parlamentar PDL Dolj Gelu Vişan să obţină un post de deputat în actualul legislativ, ceea ce nu s-a întâmplat, acesta părasind şi PP-DD. Plecarea forţată  a lui Vişan, un politician proeminent al PDL, a provocat anul trecut  o dispută la vârful partidului, mai mulţi lideri ai acestuia considerând că atitudinea echipei Blaga, care i-a invalidat candidatura, a fost injustă. Situaţia de la Dolj nu a fost singulară, Sever Voinescu, fost purtător de cuvânt al partidului, fiind ameninţat cu excluderea pentru că a susţinut-o pe Maria Stavrositu, îndepărtată din partid în aceleaşi condiţii ca Gelu Vişan. 

Elena Udrea a arătat la Craiova că plecările din PDL nu coincid dezideratului declarat al lui Vasile Blaga al unităţii  partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite