Elena Udrea, despre întoarcerea lui Băsescu în PDL: „Speculaţii inoportune. Băsescu îşi duce la capăt mandatul prezidenţial”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Elena Udrea consideră inoportune speculaţiile presei privind întoarcerea lui Traian Băsescu la cârma PDL, „în condiţiile în care este preşedintele României pentru încă doi ani, în ciuda încercărilor USL de a-i scurta mandatul”.

Întrebată despre o posibilă întoarcere a lui Băsescu la cârma PDL, Elena Udrea a afirmat că mai mulţi democrat-liberali, fără funcţii de conducere, îl văd pe şeful de la Cotroceni întorcându-se în PDL. Totuşi, ea a subliniat că speculaţiile pe acestă temă nu au rost, atât timp cât mandatul prezidenţial al lui Băsescu încetează abia în decembrie 2014.

„Mă bucur că am primit această întrebare. O serie de jurnalişti au speculat că aş fi spus că Preşedintele trebuie să revină la conducerea partidului. Eu în schimb, am afirmat că o serie de colegi din PDL îl văd pe Traian Băsescu întorcându-se la conducerea partidului. Este mai degrabă vorba despre membri fără poziţii de conducere în partid decât de lideri. Genul acesta de speculaţii nu sunt oportune în condiţiile în care Traian Băsescu este pentru inca doi ani Presedintele Romaniei în ciuda încercărilor USL de a-i scurta mandatul”, a declarat Udrea.

Fostul ministru al Turismului a făcut declaraţiile în judeţul Dâmboviţa, acolo unde o delegaţie PDL s-a deplasat pentru a analiza activitatea filialei conduse de Florin Popescu. În urma vizitei, democrat-liberalii au decis să nu opereze schimbări la nivelul conducerii.

Afirmaţiile lui Udrea întăresc spusele preşedintelui, care în discursul de miercuri seară, de la Cotroceni a afirmat râzând că preşedinţia partidului ar trebui preluată de noua generaţie a formaţiunii politice.

„Când nu găsesc o soluţie, se gândesc tot la bătrânul Băsescu. Au generaţia nouă", a spus amuzat, Traian Băsescu.

Speculaţiile privind întoarcerea lui Băsescu în PDL au început marţi, după ce Elena Udrea a declarat la România TV că unii membri ai PDL cred că Băsescu ar trebui să revină la şefia partidului.

„Sunt colegi în PDL care cred că ar fi o bună soluţie ca Traian Băsescu să se întoarcă la şefia partidului, după ce îşi termină mandatul de preşedinte al României. Ei ştiu ce înseamnă o mână forte, un lider care ştie să ridice un partid care se află în opoziţie", a declarat Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite