Elena Udrea, după ce instanţa i-a respins cererea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei: Nu va fi imparţial şi va executa ordinele generalului Coldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam/Liviu Florin Albei
FOTO Inquam/Liviu Florin Albei

Fostul ministru Elena Udrea comentează, pe Facebook, decizia instanţei supreme, care i-a respins cererea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei, în procesul „Gala Bute", ea spunând că are „toată dreptatea" să creadă că magistratul nu va fi imparţial în ceea ce o priveşte şi că „va executa ordinele generalului Coldea".

Magistraţii instanţei supreme au respins, luni, cererea Elenei Udrea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei, care din ianuarie face parte din completul de judecată în procesul „Gala Bute".

„Cererea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei, adus acum o lună intempestiv în completul de la ICCJ care judecă apelul în “Gala Bute”, mi-a fost respinsă!!! Chiar dacă motivul recuzării este acela că el a fost susţinut în faţa mea de generalul Coldea în 2013 pentru funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi, cu argumentul “este omul nostru”, deci am toată dreptatea să cred că el nu va fi imparţial în ceea ce mă priveşte şi va executa ordinele lui Coldea, Dumbrava& Co. Iar povestea apartenenţei lui la Sistem am spus-o în faţa Comisiei parlamentare de verificare a activităţii SRI încă din această vară. După ce acest judecător a fost paraşutat în completul meu, în timpul procesului, în locul unei judecătoare care a făcut opinie separată la respingerea cererii mele de efectuare a unei expertize în cauză, considerând necesară o astfel de expertiză, vrea cineva că eu să cred că am parte de un proces corect??? Vrea cineva să am încredere că se aplică legea în ceea ce mă priveşte?”, a scris Elena Udrea, luni seară, pe Facebook.

Udrea le doreşte "celor care insistă că e bine aşa" să aibă parte de justiţia de care are ea parte. 

În 17 februarie, Elena Udrea a anunţat, la Antena 3, că se află în Costa Rica, unde a mers pentru a vizita nişte prieteni şi unde intenţionează să mai rămână, ulterior urmând să meargă în Grecia. Totodată, Udrea a anunţat că este însărcinată cu gemeni şi speră să aibă doi băieţi.

La momentul la care Ionuţ Matei a devenit membru al completului de judecată în procesul „Gala Bute", Udrea scria, pe Facebook, că acesta provine din „câmpul tactic”.

În martie 2017, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închiusoare în dosarul "Gala Bute", decizia nefiind definitivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite