Politică

articolul anterior articolul urmator

Elena Udrea, premierul femeilor din PDL. Paradă de haine scumpe și poșete de lux la alegerile de astăzi GALERIE FOTO

0
15 Oct 2011 16:55:00
Autor: adevarul
Elena Udrea
Elena Udrea

Ministrul Muncii, Sulfia Barbu, a primit fără emoţii, la Palatul Parlamentului, un nou mandat la şefia Organizaţiei de Femei a PDL, la finalul unei reuniuni transformate de cele peste o mie de democrat-liberale venite din toată ţara, într-un adevărat maraton de fotografii, pupături, autografe, îmbrăţişări şi felicitări cu vedetele partidului.

În centrul atenţiei a fost însă ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, care a strâns în spatele ei o coadă nesfârşită de admiratoare zgomotoase, care aproape că se îmbrânceau ca să-i cucerească, pentru câteva secunde, atenţia „celei mai frumoase, celei mai deştepte şi celei mai puternice", „premiera noastră", cum i-a spus una dintre fane. Schimonosirea limbii române nici nu a părut nefirească într-o reuniune în care discursurile celor prezenţi au mustit obsesiv de „ministră", „preşedintă" şi chiar „secretară general". Nici chiar Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, nu s-a abătut de la „normă".


Dacă „premiera" Elena Udrea s-a ferit să facă vreo nominalizare la capitolul „posibilă aspirantă la şefia Palatului Victoria", deşi chiar ea pusese pe tapet această posibilitate în discursul său, Sulfina Barbu le-a pus „în prima linie" atât pe actualele ocupante ale unui fotoliu ministerial, printre care se numără şi ea, cât şi pe europarlamentarul Monica Macovei. „Să ne uităm însă şi spre mediul de afaceri", a completat Barbu. De nominalizări s-a ferit şi senatorul PDL Sorina Plăcintă, atentă „să nu aducă un prejudiciu sufeletesc vreunei colege".


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!

Şi la categoria „posibil candidat la Preşedinţie din partea organizaţiei de femei", scenariu plauzibil şi în opinia premierului Emil Boc, tot Elena Udrea era „campioana". „Pe cine altcineva am putea avea pentru Cotroceni?! Nu vedeţi ce fromoasă şi bătăioasă este şi ce băi de mulţime face aici?", spunea, mândră, una dintre delegatele care aşteptau răbdătoare să-i vorbească ministrului Dezvoltării. Alţi doritori, descurajaţi de rândul nesfârşit, renunţau cu regret: „Hai să plecăm, ne îcercăm norocul cu un mail!"


Coadă la autografe

Nici celelalte vedete PDL nu au fost ocolite de fane. Copleşit cu săruturi, invitaţii în organizaţii şi solicitări de poze a fost şi vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, care le-a răspuns cu un zâmbet larg şi pe un ton glumeţ specific tuturor admiratoarelor, încurajându-le di primiviri şi pe cele care, fâstâcite de emoţie, i-au cerut numărul de telefon pe care şi l-a amitit cu greu şi pe care l-au notat în palmă, în lipsa unei hârtii.

Frenezia admiratoarelor au „îndulcit-o" până şi pe „dura" Monica Macovei, pe care s-au năpustit să o pupe şi să-i ceară ajutorul multe femei din PDL, pe care le-a ascultat răbdătoare.


„Ei, da, dar noi avem poză cu Prigoană", comenta una dintre delegate, trecând pe lângă coada de autografe care se formase la Monica Macovei.
Roberta Anastase a fost şi ea altă „victimă" a vântoarelor de fotografii, impresionate de „frumuseţea ei de miss"

Şi mezina preşedintelui, Elena Băsescu, a fost prezentă, preferând însă să asculte cele mai importante discursuri, să facă nişte poze şi să plece discret.

Gucci, Prada, cartofi şi chiftele pentru doamnele din PDL

„Meteoric" a mai fost şi prim-vicepeşedintele Sorin Frunzăverde. De altfel, la finalul discursurilor „greilor" din PDL Emil Boc, Ioan Oltean, Elena Urdea şi Roberta Anastase, sala a început încet-încet să se golească, centrul reuniunii devenind bufetul de pe hol.


CLICK pe poze pentru galerie foto!

Tropăiala asurzitoare a tocurilor pe care se cocoţaseră cele mai multe dintre femeile din PDL, după modelul Udrea, a pus stăpânire pe holurile Palatului Parlamentului, la pauză.

Cu coafurile specifice unei sindrofii de la ţară, hainele stridente şi poşetele pe care tronau ostentativ firme ca „Gucci" şi „Prada", femeile din PDL au luat cu asalt barul. Chiftelele, şniţelele şi cartofii de la bar au devenit brusc insuficiente pentru doamnele care se „consumaseră" pe parcursul discursurilor solicitante.


După masă şi după vot, doamnele au început să se grăbească spre casă nepierzând ocazia să se mai fotografieze pe holuri."Să pun şi eu pe facebook pentru prieteni", comenta una dintre democrat-liberale.

CITIŢI ŞI: Udrea despre politică şi tocuri

Sulfina Barbu, realeasă în fruntea femeilor din PDL

Udrea îi cere lui Băsescu funcţia de premier

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările