Elena Udrea: „Tăriceanu a arătat că nu are curajul să se lupte cu Antonescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Udrea îl atacă pe Antonescu şi susţine că PNL a devenit un partid „anti-european", sub conducerea lui FOTO Mediafax
Udrea îl atacă pe Antonescu şi susţine că PNL a devenit un partid „anti-european", sub conducerea lui FOTO Mediafax

Elena Udrea susţine că actuala situaţie de conflict din PNL i se datorează în mare măsură lui Crin Antonescu, pe care îl acuză de atitudini „anti-europene". Udrea consideră că există lideri puternici în PNL, cum ar fi Călin Popescu Tăriceanu, dar acesta deocamdată nu are curajul necesar să se lupte cu Antonescu. Tocmai din acest motiv nu este previzibilă, în viitorul apropiat, o coagulare a dreptei PNL-PDL.

Întrebată despre o consolidare a dreptei, Udrea a spus că o astfel de mişcare ar fi posibilă doar dacă PNL nu ar fi condus de Crin Antonescu.

„Această discuţie a avut loc mai mult în presă. Dacă se întâmplă ceva în PNL, dacă Tăriceanu îşi asumă sau nu să se confrunte cu Antonescu. Până acum a arătat că nu are curajul", a precizat Elena Udrea, într-o emisiune la B1Tv.

Udrea l-a acuzat pe Crin Antonescu că este „anti-european", iar modul lui de a conduce PNL este unul totalitar. "Sub conducerea lui Crin Antonescu, este el însuşi un anti-european, deci da, cred că poate fi catalogat aşa", a spus Udrea.

Reacţiile Elenei Udrea vin în urma scandalului intern din PNL. Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, l-a acuzat pe Crin Antonescu de atitudine anti-europeană şi consideră că singurul scop al actualului preşedinte al PNL este să ajungă la putere prin orice mijloace posibile.

„Prin această scrisoare, pretinde domnul Antonescu, eu aş fi trădat PNL. Or, singurul trădător din această afacere este chiar domnia sa, care şi-a trădat, în acest mod, adevăratele convingeri politice. Dacă va merge pe linia acestor convingeri ale lui Crin Antonescu, PNL riscă să se transforme în partidul cel mai anti-occidental din România.“, a afirmat Andrei Chiliman.

Referitor la disputele din propriul partid, Elena Udrea a spus că deocamdată nu se cere schimbarea lui Vasile Blaga, dar este nevoie mai mult decât oricând de o Convenţie naţională.

„Există un orizont foarte mare de aşteptare faţă de modul în care PDL se va decide să facă în mod real opoziţie. Nu cred că este momentul pentru lupte interne, însă există o foarte mare aşteptare pentru Convenţia care urmează să se organizeze. Cei care îşi doresc această Convenţie mai repede au ca argument că în două săptămâni de la alegerile locale s-a făcut Convenţie şi echipa lui Boc şi-a depus mandatul (...) Nu există deja un curent care să spună trebuie schimbat Vasile Blaga", a spus Udrea.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite