Udrea, despre declaraţia lui Victor Ponta de a invita PDL la negocieri: „Este doar o strategie de comunicare a premierului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul PDL, Elena Udrea, a declarat luni că disponibilitatea premierului Victor Ponta de a invita PDL la negocieri pe teme economice este doar un exerciţiu de imagine, pentru că specialiştii săi i-au recomandat să înceteze cu acest război politic pe care l-a purtat de când s-a întors din vacanţă.


„Este un exerciţiu de imagine al lui Victor Ponta. Este ultimul om care poate să vorbească de atacuri la persoană pentru că de la întoarcerea din vacanţă numai asta a făcut. Propunerile de care a vorbit le-am făcut de acum un an de zile. Specialiştii i-au atras atenţia că nu mai poate continua aşa. Este doar o strategie de comunicare a premierului, dar nu avem decât de câştigat cu toţii“, a fost reacţia la cald a Elenei Udrea, invitată la RTV.

Deputatul PDL a ţinut să amintească faptul că Victor Ponta este în funcţia de premier pentru că preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat. „Victor Ponta este prim-ministru pentru că l-a nominalizat Traian Băsescu. Vine după o săptămână de scandal politic, mă jigneşte pe mine şi spune că nu practică o politică de jigniri. Consilierii i-au spus să înceteze pentru că nu vorbeşte de economie, ci doar jigneşte“, a mai replicat deputatul.

Elena Udrea consideră că Victor Ponta intervine în funcţie de interesul politic din acel moment. „Opoziţia poate să aibă discurs politic, în schimb şeful Guvernului nu poate intra în război politic. În ultima perioadă el s-a angajat într-un război politic. Domnul Ponta intervine în funcţie de cei spune interesul politic în acel moment“, a mai precizat Udrea.

Consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a catalogat invitaţia lui Ponta drept un mişto la adresa PDL-ului.

„Iar PDL a fost luat la mişto azi de Ponta. Şi asta pentru că PDL încearcă să fie la fel de populist cum era Ponta când era în opoziţie. Adică povestea cu scăderea cotei unice, scuze... dar Ponta avea dreptate. Nu se poate face acum. Dacă PDL vrea să facă opoziţie reală şi să nu fie tras în capcană de Ponta ar trebui sa spună adevarul. Dar, mă rog, i-a luat la mişto şi pentru că îi invită la discuţii pe măsuri economice după ce guvernul deja a negociat scrisoarea cu FMI“, a fost reacţia imediată venită de la Preşedinţie, prin vocea lui Sebastian Lăzăroiu.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că poziţia USL este de a încuraja opoziţia de a veni cu propuneri pe teme economice.

„Am constatat că şi PDL a formulat nişte propuneri pe zona economică, pe care le-am tratat serios. Ori de câte ori va fi vorba despre propuneri cu caracter economic, reiterez dorinţa de dialog, nu pretindem că ştim tot. Dialogul este un lucru pe care ni-l dorim şi reprezintă o schimbare faţă de modul în care s-a făcut politică din 2009. Am luat act de propunerea privind reducerea cotei unice şi creşterea salariului la 1.000 de RON. Nu le respingem, dacă există măsuri concrete suntem dispuşi să discutăm pe această temă cu Predoiu, Blaga“, a afirmat premeirul într-o conferinţă de presă susţinută luni.

Citeşte mai multe despre declaraţiile premierului:

Ponta: „Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru. Nici nu ştia pentru ce a fost citat la DNA“



 



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite