Emil Bobu n-a murit…

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dancilă şi Carme Dan, două „unelte“ ale lui Liviu Dragnea
Viorica Dancilă şi Carme Dan, două „unelte“ ale lui Liviu Dragnea

PSD-ul lui Liviu Dragnea este tot mai aproape de matricea originală a PCR. Nu lipseşte nici parafa Moscovei, în condiţiile în care aparatul de propagandă al Rusiei (Agenţia Sputnik) laudă măreţele realizări ale Guvernului Dăncilă şi criticile aduse de Dragnea&Co partenerilor din UE.

Centralismul economic, fixarea cursului de schimb, stabilirea preţurilor la energie şi gaze, impunerea valorii dobânzilor bancare sunt reflexe ale partidului unic. Însă pentru a pune în aplicare aceste principii de guvernare ai nevoie de oameni, de personaje care să le promoveze şi să le impună. Ai nevoie de slugi perfecte, de oameni care şi-au anihilat orice fărâmă de raţionament şi sunt dispuşi să facă orice pentru a obţine aprecierea şefului. Ai nevoie de Emil Bobu, multiplicat.

În ultimii ani, Liviu Dragnea a reuşit să-şi promoveze constant slugile (Iordache, Dăncilă, Carmen Dan, Daia etc.), la rang de demnitar şi prin intermediul lor să-şi impună voinţa. „Echipa“ lui Dragnea este o imagine în oglindă a „echipei“ cuplului Ceauşescu de la sfârşitul anilor 80: Bobu, Dăscălescu, Mănescu, Postelnicu, Gâdea, Coman.

Biografiile slugilor au ceva în comun indiferent de epocile în care trăiesc. Majoritatea au o educaţie precară, dobândită dubios la instituţii de învăţământ de partid (în cazul foştilor nomenclaturişti) sau la instituţii private apărute ca ciupercile în anii ʼ90. Şi-au luat cu toţii diplome după ce au avut acces în funcţii publice, dar nu pot acoperi cu ele golurile din educaţie, carenţele profesionale. Cu un astfel de pedigree, aceşti indivizi simt o necesitate majoră de a slugări, de a se ataşa de un stăpân...

Emil Bobu a fost câinele credincios al cuplului Ceauşescu. A stat până în ultima clipă alături de Nicolae şi Elena, deşi era evident că cei doi au pierdut puterea. Dat jos din elicopter, pe 22 decembrie 1989, în pădurea de la Snagov de stăpânii care fugeau din Bucureşti de furia mulţimii, el a făcut, din instinct, un singur lucru: a încercat să ia urma Ceauşeştilor, să-i găsească şi să le ceară credincios protecţie.

Este o lecţie pentru mulţi dintre cei care speră că unii dintre apropiaţi lui Dragnea vor avea în cele din urmă coloană vertebrală. Că în PSD mai există loc pentru raţiune. Dăncilă, Carmen Dan, Daea, Iordache nu vor muşca niciodată mâna lui Dragnea şi vor merge alături de el chiar dacă asta va însemna să ajungă la puşcărie sau să distrugă o ţară.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite