Emil Boc şi arta trântitului uşii în nas!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 18 septembrie 2014, cetăţeanul Aurelia Cristea a depus o cerere de înscriere pentru audienţă la primarul Emil Boc. Nu a facut-o din ipostaza de deputat al Colegiului 3 din Cluj-Napoca sau din cea de ministru pentru Dialog Social, ci de simplu cetăţean.

Un cetăţean care respectuos este/era interesat de următoarele subiecte: stadiul realizarii Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca; stadiul amenanjării de noi parcuri, spaţii de agrement şi piste de biciclete, precum şi curăţenia din oraş; implicarea primăriei în proiectele Cluj - Capitală Europeană a Tineretului şi Cluj - Capitală Culturală 2021.

Un cetăţean care aşteaptă de 35 de zile un răspuns din partea vreunui funcţionar din cadrul primăriei Cluj-Napoca.

Pe vremuri, Emil Boc era precum un mandarin feudal, admirat că primea clujenii în audienţă, după anii de politică a porţilor închise din mandatul PRMistului Gheorghe Funar. Astăzi, omul politic Emil Boc, pentru Cluj-Napoca este doar un politician blazat, uşor deranjat că a pierdut scena politică naţională şi că este nevoit să plombeze drumurile şi aşa prost realizate din Someşeni.

Treptat, liniştea lăuntrică a umbrei mandarinului Boc mai este tulburată doar de amintirea reflectoarelor de la nivel naţional. Primarul Clujului se plictiseşte în primărie şi acest aspect este vizibil. Este probabil cel mai plictisit primar din România.

L-am văzut alături de Udrea, ţinându-i plasa pentru tocurile lăcuite pe care le-ar fi achiziţionat din târgul de la Negreni, l-am văzut la bere cu Băsescu în Bucureşti, dar oare când s-a pozat ultima data, sincer, cu oraşul?

Emil Boc a fost mereu dual în relaţia cu municipiul Cluj-Napoca. Simpla deschidere a primăriei faţă de regimul Funar i-a adus un capital electoral bunicel în capitala Ardealului. Şi multe au fost trecute cu vederea sau bine dosite în sertarele primăriei, inclusiv valneţele economice ale omului său de încredere, Sorin Apostu. 

Acum, prin tăcere şi printr-un telefon informal dat ministrului Aurelia Cristea, dualul Emil Boc alege din nou să ocolească instituţional dialogul cu cetăţeanul Aurelia Cristea. A încercat să repare grobianismul de a trânti uşa în nas unei doamne printr-un apel telefonic sumar. Elegant, nu?

Domnule primar, pe noi nu ne-aţi păcălit niciodată, iar în aceste zile aţi picat încă un test dat de un cetăţean. Sunteţi corigent :) Daţi-vă demisia! V-ar face mult bine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite