Emil Boc, învins de autori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat ieri o ordonanţă de urgenţă prin care se transferă obligaţia de declarare a veniturilor de natură profesională, dar şi virarea contribuţiilor pentru drepturile de autor de la angajat la angajator.

Astfel, cei aproape 500.000 de români plătiţi pe drepturi de autor nu vor mai fi nevoiţi de luni să stea la ghişee, a anunţat noul ministru al Muncii, Ioan Botiş.

În cazul celor care şi-au plătit deja contribuţiile pe cele două luni de când Ordonanţa 58 este în vigoare se va face o regularizare. În schimb, cei care şi-au primit deja banii de la angajator pe lunile iulie şi august şi nu şi-au achitat încă obligaţiile vor fi nevoiţi să mai suporte o lună haosul de la ghişee.

Dacă problema cozilor de la ghişee a fost reparată ieri, celălalt proiect care prevedea dublarea contribuţiilor sociale pentru veniturile independente a creat tensiuni în Executiv. Premierul Emil Boc a declarat ieri că Guvernul nu susţine aceste majorări de taxe. El le-a interzis miniştrilor să mai vorbească despre proiecte care nu au avizul Executivului, ameninţându-i cu sancţiuni 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite