Emil Boc: Clujul pierde 20 de milioane de euro din cauza modului în care a fost redactat bugetul PSD-ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că municipalitatea va avea anul acesta o pierdere de 20 de milioane de euro, aceasta fiind generată de anumite măsuri din bugetul de stat.

Edilul spune că pierderile sunt generate de măsuri precum precum suportarea 100% din bugetul local a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau de impactul creşterii salariului minim pe economie în construcţii, Totodată, Boc subliniază că aceste cheltuieli vor încetini proiectele de investiţii.

„Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca este de 326 de milioane de euro şi este compus din 190 de milioane de euro bugetul de funcţionare şi 136 de milioane de euro bugetul de dezvoltare. (...) Din nefericire, veştile nu sunt bune nici anul acesta din perspectiva resurselor financiare din cotele din impozitul pe venit. După ce anul trecut am avut o pierdere de 16 milioane de euro, în acest an avem o pierdere de 20 de milioane de euro. Aceasta este generată de suportarea 100% din bugetul local a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap grav, de diferenţa între cotele defalcate din impozitul pe venit încasate în primele trei luni faţă de cât ar fi trebuit să încasăm şi de impactul creşterii salariului minim pe economie în construcţii. Sunt cheltuieli pe care trebuie să le suportăm şi care diminuează proiectele noastre de investiţii, ale oraşului”, a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.

Prezent la o dezbatere pe tema bugetului local al minicipiului Cluj-Napoca pe anul 2019, primarul a explicat că oraşul mai are depus proiecte în valoare de 420 de milioane de euro, care ar putea fi făcute cu fonduri europene. Printre acestea se numără şi centura metropolitană, al cărei cost este estimat la 150 de milioane de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite