Emil Boc, supărat că unii colegi nu au intrat în Parlament. El a început să înjure ca la uşa cortului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

În cadrul unei şedinţe a PDL Cluj, Emil Boc nu şi-a mai putut controla nervii cauzaţi de pierderea mandatelor de parlamentari de către Daniel Buda şi Adrian Papahagi şi a început să înjure.

Cei doi candidaţi şi-au pierdut mandatele datorită faptului că voturile au fost redistribuite la nivel naţional.

În judeţul Cluj, Steluţa Cătăniciu şi Adrian Oros, ambii candidaţi pentru Camera Deputaţilor din partea USL, au câştigat fiecare câte un fotoliu de parlamentar şi vor face parte din noul Legislativ, în locul celor doi candidaţi ARD, în urma redistribuirilor.

Potrivit Realitatea.net, Emil Boc a încercat să înţeleagă cum au avut loc aceste reîmpărţiri care au dus la pierderea mandatelor de parlamentari ale lui Papahagi şi lui Buda.

În aceste înregistrări se aude vocea fostului premier, care foloseşte un limbaj nepotrivit pentru acest gen de discuţii, folosindu-se expresii precum ”Cum p*** mea mai bagi încă...?”.

Alianţa România Dreaptă a obţinut 16,50% din voturi la Camera Deputaţilor şi 16,70% la Senat, deci vor avea 80 de reprezentanţi ai Alianţei în Noul Legislativ, din 588 de parlamentari. La Senat, din totalul de 176 de mandate, ARD a obţinut doar 24 dintre acestea.

Parlamentul va avea 116 mandate suplimentare, care vor fi ocupate de ce candidaţii care au pierdut în colegii unde adversarii lor au obţinut peste 50% din voturi.

Printre marii perdanţi ai ARD se numără Daniel Buda, liderul PDL Cluj, care nu a reuşit să câştige un mandat de parlamentar nici după redristribuiri, şi fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, care a obţinut doar 23% din voturi.

Un alt membru ARD care a pierdut alegerile este Radu F. Alexandru, care a candidat la colegiul 9 din Bucureşti, dar a obţinut doar 16% din voturi. Acesta a pierdut în faţa candidatului USL, Cătălin Croitoru, care a obţinut peste 60% din voturi.

Sursa Video: Realitatea.net

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite