Emilia Şercan – liderul opoziţiei faţă de regimul Iohannis-Ciucă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Şercan Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Emilia Şercan Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ultimele evenimente derulate pe scena politică demonstrează faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu este doar un om binecuvântat cu foarte mult noroc în viaţă (şase case nu sunt chiar pentru orice muritor de rând), ci Zeiţa Fortuna este de partea sa şi în realizarea şi îndeplinirea proiectelor sale politice.

Toate eforturile pe care le-a depus din funcţia de preşedinte al României şi strategiile mai mult sau mai puţin strălucite la care a recurs în ultimii ani au dat, în sfârşit, roadele pe care le-a aşteptat atât amar de vreme. Visul lui Klaus Iohannis de a avea Guvernul Meu, Premierul Meu şi Partidul Meu a devenit realitate. Nicoale Ciucă, favoritul preşedintelui României, a fost ales duminică de către liberali în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

În urma unui congres blitzkrieg, fără nicio opoziţie internă, Ciucă s-a trezit propulsat într-o funcţie politică pentru care nu are nici un fel de pregătire. Başca, în urmă cu patru ani, când era încă general activ, acesta declarase că nu va face niciodată politică.

"Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării. (…)Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică", spunea atunci Nicolae Ciucă.

Dacă din rândul liberalilor nu s-a remarcat nici un lider mai curajos, care să-l contracandideze pe generalul Ciucă la şefia partidului, măcar de dragul competiţiei sau pentru a menţine aparenţele unui partid democratic, iată că adevărata opoziţie faţă de nou lider al PNL vine din afara partidului şi chiar din afara clasei politice.

Jurnalista Emilia Şercan, cea care a descoperit că premierul României, Nicolae Ciucă, a plagiat în lucrarea de doctorat pe care a susţinut-o în anul 2003 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (UNAP), este singurul personaj care a reuşit să le strice liberalilor fiesta încoronării noului jupân din Modrogran şi să se erijeze într-un adevărat lider al opoziţiei faţă de noul regim al „bocancului în gură” pe care tandemul Iohannis – Ciucă se pregătesc să îl instaleze în România.

De altfel, Şercan a reuşit să le ia faţa pseudo-liderilor din opoziţie şi l-a contrat foarte dur pe proaspătul preşedinte al PNL după ce acesta a refuzat să răspundă la întrebările presei dacă îşi va da demisia din funcţia de premier şi preşedinte al liberalilor dacă se va dovedi că a plagiat teza de doctorat: „Şi acum despre suprema ipocrizie a lui Ciucă, care declară azi aşa: „(…) să lăsăm instituţiile să-şi prezinte concluziile asupra acestui subiect, după care voi lua o decizie. În primul rînd, „să lăsăm pe cine”? „Să lăsăm” Moş Crăciun, „să lăsăm” Ileana Cosânzeana (…) Că toată lumea „lăsăm”, mai puţin domnia voastră. Apoi, care instituţii „să lăsăm”? Parchetul General care a ras toate documentele în original şi copie ca analiza ştiinţifică să nu poată fi făcută de CNATCDU? Sau CNATDCU pe care l-aţi blocat chiar dumneavoastră la Curtea de Apel, domnule doctor, general (r), premier şi preşedinte de partid, unde aţi cerut suspendarea înregistrării sesizărilor de plagiat care vizau teza aia din care aţi plagiat după alte două teze de doctorat? Deci, „să lăsăm” cine şi „să lăsăm” care instituţii?”

Prin curajul de care a dat dovadă când s-a luat la trântă chiar cu băiatul de mingi preferat al preşedintelui Klaus Iohannis, Emilia Şercan a devenit o adevărată ameninţare pentru ascensiunea lui Nicoale Ciucă pe scena politică. Şi pentru planurile politice urzite la Palatul Cotroceni. Nu este de mirare, deci, că instituţiile de forţă aflate în subordinea premierului s-au repezit, fie la ordin, fie din pură slugărnicie, să o ameninţe şi să încerce să o compromită din punct de vedere al imaginii publice.

Dezvăluirile făcute de Emilia Şercan nu lovesc doar în premierul Nicolae Ciucă, ci chiar în proiectul „România Educată”, lansat cu mare fast de către Klaus Iohannis şi care promitea reformarea din temelii a educaţiei din România. O reformă de care s-a ales praful ca, de altfel, toate promisiunile făcute românilor de actualul preşedinte al României.

Cum partidele din opoziţie sunt fie decredibilizate (vezi AUR), fie într-o degringoladă totală (vezi USR), Emilia Şercan este în acest moment sigura voce care s-a erijat a fi liderul opoziţie faţă de regimul Iohannis-Ciucă. De aceea, Şercan ar trebui să facă pasul decisiv de la presă la politică şi să lanseze un partid politic care să aibă drept obiectiv reforma morală a clasei politice.

Timp pentru construcţia unui astfel de partid este suficient, alegerile parlamentare fiind programate a avea loc abia în anul 2024. Iar plajă electorală este din belşug dacă ne raportăm la alegerile din decembrie 2020 când peste 70% din electorat, scârbit de actuala ofertă electorală, a preferat să stea acasă. Totul depinde de Emilia Şercan. Şi de dorinţa acesteia de a face istorie într-o ţară din ce în ce mai sufocată de lichele, oportunişti şi slugi gata oricând să execute ordinele primite de la stăpâni.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite