Politică

articolul anterior articolul urmator

Epitete

18
10 Jan 2020 14:26:33
George Butunoiu

Lăsaţi-o mai încet cu protecţia socială ca atribut definitoriu al stângii! Nu are nicio legătură fundamentală cu stângismul, e doar o revendicare, o însuşire abuzivă şi ipocrită, nimic mai mult.

A face protecţie şi justiţie socială e un principiu al culturii şi moralei iudeo creştine (şi al altora pe care eu nu le cunosc, foarte probabil), şi nu al unei ideologii. E suficient să fii educat şi civilizat pentru a face o protecţie socială generoasă şi echitabilă, a face justiţie socială. Iar dacă eşti inteligent, va fi şi eficientă. Dacă eşti educat şi civilizat, nu ai cum să NU faci protecţie socială, indiferent de care mână eşti. Fiindcă e imoral.

Or, să fii şi civilizat şi imoral în acelaşi timp nu se poate decât dacă eşti idiot. Dacă eşti şi deştept, pe deasupra, e un motiv în plus să faci o protecţie socială generoasă, pentru că ajungi repede la concluzia că e mai rentabil. Sau invers, că lipsa protecţiei sociale te costă enorm, şi pierzi mult mai mult şi acolo unde te-ai putea aştepta să economiseşti sau să ciupeşti ceva, la prima vedere. Dacă eşti dreptist şi nu faci o protecţie socială generoasă şi justă, nu e pentru că nu te lasă ideologia, ci pentru că eşti needucat şi necivilizat. Iar dacă eşti educat şi civilizat, dar nu e eficientă, atunci înseamnă că eşti prost. Dacă e eficientă, însă nu ştii să o comunici, eşti un bleg!

Iar dacă eşti dreptist educat, dar dai cui nu trebuie şi nu dai cui trebuie, eşti un nenorocit necivilizat-măgar pervers!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

moftronix
10.01.2020, 20:41:31

Domnule Autor....Ce să-i faci, conceptul de protectie socială, de egalitate socială reală, chiar de egalitarism, conceptul de muncă și capital, de fortă de productie și relație de productie, de luptă pentru drepturi sociale, ziua de muncă de 8 ore, conceptul de greva, conceptul de luptă de clasă tocmai pentru transpunerea celorlalte in practică, ei bine, aparțin OBIECTIV Stângii politice începând cu Iluminismul, trecând prin Karl Marx, Engels și culminând cu Lenin. Care Lenin a impărtit pământul Rusiei la tărani in 3 luni, implinind unul din scopurile majore ale Revolutiei din februarie 1917.....Așa zice Istoria, nu că zic eu. Ce zici matale sunt chestii particulare, SUBIECTIVE, onorabile idei din capetele onor Nobili sau Capitalisti cu viziune, fie umanistă, fie pentru eficiența sporită a muncii sclavului, șerbului, robului, muncitorului agricol sau industrial. Indiscutabil, Stânga Politică este creatoarea, initiatoarea și punea in operă a Protecției Sociale. Că matale te ferești de termenii pe care politologia de Stânga i-a consacrat in ultimii 200 de ani, asta e motivat de oportunismul publicistului. Upton Sinclair zicea prin 1918 că in America este mult socialism dar America nu admite BRANDUL numit Socialism. Corect. Confuzia PUTERNICĂ pe care o vedem de 30 de ani constă DOAR in faptul că se CREDE că Stânga nu ar fi aptă pentru dezvoltare economică....care, cică, ar fi atributul exclusiv al Dreptei. Aici intervine intr-adevăr un fals, o idee preconcepută. Istoria ne arată altceva.... că Stânda SUEDEZĂ, de ex., a guvernat tara 45 de ani fără intrerupere ducând la crearea și dezvoltarea unei Economii performante. Mentinând rolul predominant al protectiei sociale....vezi mega-campionul de tenis suedez Bjorn Borg care locuia la Monaco pentru a evita plata unui impozit de 70 % in Suedia. Și in România ultimilor 30 de ani Stânga a indrăznit să aibă rezultate in dezvoltarea economică, nu doar socială. Culmea, a reusit mai bine decât Dreapta, in intervale de timp egale. .

+1 (3 voturi)
ana_
11.01.2020, 02:14:59

„intervale de timp egale” La ce vă referiți, oare? Stânga mare dezvoltatoare de economie, ca în U.R.S.S. și toate statele comuniste, Coreea de Nord, Cuba, Venezuela și… China (!)

0 (2 voturi)
moftronix
11.01.2020, 02:55:12

ana.....In ultimii 30 de ani la noi, Stânga a guvernat 15 ani, Dreapta a guvernat 15 ani.. In ultimii 30 de ani Stânga a avut presedintia 10 ani, Dreapta a avut-o 20 de ani. chiar nu știi că China este pe cale de a deveni PRIMA putere tehnologică a lumii?.....Sau nici nu știi ce e aia tehnologie? chiar nu știi că China este pe cale de a deveni PRIMA putere industrială a globului, că este FABRICA Lumii? Plimbă-te prin Depozitele Tării......vei constata că 85% din marfuri sunt produse in China, in unele Depozite sunt 100 % din China.

+1 (3 voturi)
daniel david
11.01.2020, 00:29:08

In maxim 50 de ani Contractul Social se va schimba radical. Trioul Robotizare + A.I + computere cuantice va produce atata prosperitate in tarile civilizate incat va elimina aproape in totalitate necesitatea muncii umane. Nu este o utopie ce va spun , ci o extrapolare a progresului umanitatii din ultimii 50 ani. Prevad o inlocuire totata a capitalismului si socialismului si un esec total al statului-supraveghetor. Societatea viitorului cvasi-robotizata, va fi centrata pe o ideologie Ecologist-Anarhista bazata pe non-violenta. Singurele joburi disponibile vor fi pentru aventurieri plecati sa colonizeze alte planete. In rest contractul social prevede un venit decent, asistenta medicala robotizata gratuita, invatamint super-rapid prin conexiune neuronala om-computer, dar si obligatii stricte : non-violenta , respect reciproc , procreere in limita 2-3 copii. Ce ne dorim azi , in asteptarea ideologiei , la timpul ei revolutionara , Ecologist-Anarhista , Libertarian-Umanista sau cum doriti sa o numiti ? Lucruri simple ! Un trai minimalist fara a deranja pe cineva. O mica casa aproape de malul marii , un caine , o chitara electronica si o trompeta. Vreau sa invat sa cant jazz. Dupa cum vedeti gandim diferit. Pace libertate prosperitate dragoste si fericire tuturor !

0 (4 voturi)
ana_
11.01.2020, 02:17:21

Și dl Fukuyama credea că istoria s-a terminat…

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările