Politică

articolul anterior

Eu cu fiul meu suntem o familie?

100
15 Nov 2016 11:24:32
Adriana Săftoiu

În clasa primară, aveam un coleg căruia i se lega mâna stângă la spate, ca să înveţe să scrie cu dreapta. Să fie ca majoritatea. Ne uitam la el cu un fel de milă si refuz, pentru că asta inspira corecţia care i se aplica.

În studenţie, am meditat o elevă care avea aceeaşi „anormalitate”. Era indescifrabil scrisul. Mi-a mărturisit că e stângace, dar nu are voie. I-am spus să scrie cu stânga la meditaţii. Caligrafie perfectă. I-am sugerat să facă asta si la clasă. Într-un final, părinţii au acceptat că e mai bine aşa.
 
Azi, am întrebat dacă eu cu fiul meu suntem o familie. Şi dacă cumva un partid naţional liberal nu ar trebui să plece, în orice judecată despre res publica, de la dezideratul că nici o minoritate nu trebuie neglijată, doar pentru că o majoritate se pronunţă diferit, M-am abţinut la vot! Nu singura! Am fost mai mulţi, dar nu cei mai mulţi. Însă suntem voci care susţinem că, atunci cînd majoritatea decide într-un fel, obligaţia politicului este să găsească acele formule prin care să ofere protecţie şi minorităţii.
 
Nu am nici un chef să intru acum în discuţii despre cât de veselă e familia tradiţională şi cât de fericiţi sunt copiii crescuţi în familii tradiţionale, în care urletele pot prăbuşi blocuri. Mă limitez să spun doar atât: orice voi face ca om politic va pleca de la principiul protejării drepturilor fiecărui individ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Radu Mircea
15.11.2016, 12:00:40

# Adrriana Saftoiu Desigur dvs. impreuna cu fiul dvs. sunteti o familie . Dar nu veti putea fi niciodata o '' familie traditionala ''' . Va reamintesc ca cei 3.000.000 de ''' idioti utili ''' ( vorba Tatucului Stalin ) s-au pronuntat la indemnul barbatilor barbosi deghizati in rochii negre , ca familia traditionala nu poate fi compusa decit dintr-un barbat si o femeie care au ca unic scop fabricarea si cresterea copiilor . Ori familia dvs. este disfunctionala din punct de vedere traditional , ortodox , crestin , ce mai incoace si-n colo , o pata pe obrazul omenirii .

-1 (49 voturi)
Utilizator Adevărul
15.11.2016, 12:18:22

Comentariu considerat abuziv.

Ionel Marcu
15.11.2016, 12:32:18

Dar sărutatul mâinii (și fundului) lui Teodosie Șpăgoveanu nu crezi că e un obicei nedemn și perimat, popă Tănăsescu? La fel și estorcarea subordonaților și enoriașilor! Cum îl chema pe înaintașul ăla al vostru, Lot parcă, ăla pe care l-au îmbătat fetele lui și v-au creat pe voi, habotnicii?

-1 (17 voturi)
Sari Weqt
15.11.2016, 12:23:19

Da, Adriana, tu si cu fiul tau sunteti o familie daca fiul tau este rezultatul casatoriei tale cu tatal fiului tau. In aceste conditii va incadrati in conceptul de familie traditionala. Dar nu asta e problema. Din punct de vedere politic treaba e in felul urmator: PNL vrea sa fie majoritar in parlament? Daca da atunci va trebui sa adopte valorile majoritatii electoratului. Majoritatea electoratului este in favoarea familiei traditionale deci e clar ce trebuie sa faca PNL... Altfel, sunt trist sa constat, ca si tu ca si alti politicieni va pierdeti timpul in discutii sterile. Altele sunt problemele majoritatii oamenilor din tara asta, probleme care afecteaza in mod egal familia traditionala dar si membrii comunitatii LGBT. Iar cand vorbiti de drepturile fiecarui om, nu individ, sper ca nu va referiti si la dreptul la casatorie al persoanelor de acelasi sex, pentru simplul motiv ca acesta nu a existat niciodata ci abia acum se doreste a fi impus... By the way, in Australia este explicit interzisa casatoria persoaneleor de acelasi sex. Sau si astia sunt idioti?...

+19 (25 voturi)
Vanatorul/d.c.
15.11.2016, 12:26:57

”..orice voi face ca om politic va pleca de la principiul protejării drepturilor fiecărui individ.” Foarte liberal si dragut din partea dvs..! Numai ca trebuie sa stim ce-s alea..”drepturi”..! Cam peste tot in lume (exeptand cateva triburi amazoniene, africane sau de prin..Oceania). ”drepturile inividului” sunt chestiile alea simpatice si constitutionale, care se regasesc si in legislatiile nationale. Acuma, ideea de a implementa perversiunea in Constitutie si legislatie (ca fiind, chipurile, un drept..universal si pretabil la sponsorizarea de catre stat in diferite forme si variante deja socante pentru bunul simt, plus..toleranta excesiva fata de tot felul de apucaturi toxice pentru moralitate si societate, pun in pericol tocmai valorile pe care pretindem ca dorim sa le promovam si sa le respectam..! Da..! Minoritatile au dreptul la..drepturi..! La fel ca si majoritatile..! Insa vorbim despre drepturi si nu despre legalizarea perversiunilor psihice si fizice ca necesitate absoluta pentru cresterea calitatii vietii cetateanului..!!! Minoritatile, asa in general..? Ok ! Depinde de insa la ce minoritati ne referim..! Depinde de ce-si doresc, ce reclama, ce incearca sa promoveze ele, obtinand..”drepturi speciale impotriva firii”..! La inceput, minoritati au fost si nazistii, dar au fost si crestinii..!

+9 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările