Politică

articolul anterior articolul urmator

„Eu cu cine votez?”

8
20 Oct 2014 15:46:59
Iarina Demian

Ieri după-amiază, a sunat la uşa mea o echipă formată din două eleve de şcoală care, uşor speriate şi intimidate, mi-au întins un fluturaş, un pix şi o brichetă pe care era scris numele unuia dintre candidaţi.

Una dintre fete mi-a cerut o semnatură, pe care urma să o dau după primirea obiectelor, într-un dosar pe care îl ţinea deschis. Le-am spus că nu pot semna, fiindcă nu m-am hotărât cu cine votez şi le-am dat pixul şi bricheta înapoi.

-Nu, nu, păstraţi-le, vă rugăm, avem şi aşa prea multe!

-Dar eu nu fumez şi am casa plină de pixuri. Sunteţi eleve?, am întrebat, mai mult ca să nu le închid uşa în nas, la ce şcoală învăţaţi? Cele două fete au luat-o la goană pe scări în jos, fără să-mi răspundă şi fără să-şi recupereze darurile.

A doua zi, Firica, femeia care vine din două în două săptămâni la curăţenie, mă întreabă:

-Auziţi doamnă, Dumneavoastră cu cine votaţi, că eu nu ştiu cu cine să votez...ăsta nu-mi place, şi îmi arată fluturaşul pe care îl aruncasem pe birou cu o seară înainte.

-De ce nu-ţi place? Îl cunoşti? Ce ţi-a făcut?

-Nu-l cunosc, da’ nu-mi place de faţa lui, aşa zice şi bărbatu-meu...!

-Păi ce, bărbatu-tău votează pentru tine?

-Nu, da’ stă toată ziua în faţa televizorului şi mă zăpăceşte de cap. Zice că tot ăştia-s mai buni…

-Care ăştia?

-Ăştia... care ne conduc, "comuniştii" sunt mai buni…

-Vrei să votezi cu "comuniştii"?

-Păi, cu aştia votează toată comuna... şi preotul din sat cu care facem pelerinaje la mânăstiri şi el votează tot cu ăştia...

-Preotul v-a zis cu cine să votaţi?

-Ne a zis cu cine votează el, da’, dacă el organizează pelerinajele... nu putem să-l refuzăm. Trebuie sa votăm şi noi ca el, că ştie el ce face...!

Firica, dintr-odată, pare foarte hotărâtă să voteze la fel ca preotul şi ca toată comuna.

Satul în care stă Firica se află în Dâmboviţa, un judeţ cu peste 500 de mii de locuitori...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Constantin Pavelescu
20.10.2014, 19:40:57

QED. Asta-i adevărata faţă a "voinţei poporului" pe care o invocă pînă la saturaţie cei care şi-o fabrică "convenabil" menţinînd în stare de dependenţă o populaţie majoritar needucată, incultă şi lipsită de discernămînt...

+5 (5 voturi)
Iulian Arion
20.10.2014, 21:07:52

Practicati un joc periculos prin aceasta fabulatie, stimata doamna! 1. In opinia dvs. persoanele din mediu rural sunt atat de reduse mintal incat voteaza cum le spune popa; 2. Va pozati in postura intelectualului urban incoruptibil - una sau mai multe trepte mult superioare "vulgului"; 3. Creati fracturi/abisuri intre diferite categorii sociale pentru ca acestea sa nu se solidarizeze; 4. Sugerati, sau mai bine zis culpabilizati cateva sute de mii de cetateni romani, care in opinia dvs. i-ar vota pe "comunisti" 5. Descurajati participarea la vot. Din moment ce "vulgul" rural, alienat, incult voteaza cu "comunistii" ce rost mai are participarea mea, intelectual rasat, suspect de geniu, la votul deja luat de "comunisti"? 6. Biata femeia voia si ea un sfat de la o persoana pe care o considera demna de incredere, net superioara sotului nevrotic dependent de tv doar, doar s-o dumirii in cine sa aiba incredere ca presedinte pentru urmatorii cinci ani . Mare greseala a facut!

-2 (4 voturi)
Menumorut
20.10.2014, 22:12:16

Moderatorul de serviciu practica cenzura de opinie la articolul Domnului Plesu. Ce parere aveti despre acest lucru dvs. bloggerii si dvs Redactia Adevarul ?

+2 (4 voturi)
Iulian Arion
20.10.2014, 23:28:41

Men, Cenzorul este d-l Plesu insusi. Eu am postat de doua ori mesajul ca trebuie sa ne asuma responsabilitatea unei actiuni si sa o ducem la bun sfarsit. Ca exemplu am spus ca eu preiau cresterea salariului minim. Voi scrie fiecarui europarlamentar, argumentand de ce este nevoie de o astfel de directiva. Probabil ati scris ceva critic iar d-l Plesu raspunde raului cu rau - comportament tipic uman. Se poate raspunde raului cu si mai mult rau - comportament demonic. Se mai poate raspunde raului cu bine si binelui cu si mai mult bine - comportament iluminat.

+1 (7 voturi)
Menumorut
21.10.2014, 11:13:34

Din cate stiu nu autorul sterge comentarii. Tocmai de aia cred mai degraba ca este un exces de zel...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările