Eugen Teodorovici critică rectificarea bugetară prezentată de Guvern: Total dispreţ faţă profesori, pensionari, copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a criticat vineri rectificarea bugetară prezentată de Guvern, despre care spune că a fost făcută „în batjocură”. Acesta adaugă că rectificarea este „în total dispreţ faţă de români” şi notează că dobânzile de la împrumuturi „au depăşit orice aşteptări”.

„PNL şi o #rectificare bugetară făcută în batjocură. Un #simulacru de consultare publică, pe o rectificare bugetară publicată aseară, foarte târziu, la ora 22:00, la ora de închidere a cârciumii lui Sică. Total #netransparent, cu #presa ţinută, din nou, în lesă şi cu botniţă, fără să poată adresa întrebări (dar, pesemne, mulţumită şi că a fost lăsată afară, la uşă!). Aceeaşi presă care, sper, poate face o comparaţie cu procesul de prezentare a rectificărilor bugetare din timpul mandatelor mele de ministru. Un #limbaj_de_lemn tocmai pentru a nu se înţelege absolut nimic”, notează Teodorovici pe Facebook.

Acesta mai e de părere că rectificarea a fost făcută „în dispreţ” faţă de români şi atenţionează că deficitul bugetar din România a depăşit Bulgaria şi Ungaria.

„În total #dispreţ faţă de români, de la profesori, pensionari, copii (ale căror drepturi legale fie le-au fost anulate, fie tăiate din pix!), aşa cum ne-au obişnuit, dar cu mare interes pentru organizarea #alegerilor, la care speră să-i poată din nou minţi şi manipula (pentru asta s-au alocat 217,8 milioane lei către Autoritatea Electorală Permanentă)

Cu #creşteri enorme ale cheltuielilor cu dobânzile (cu aproape 1.7 miliarde de lei!) pentru împrumuturile ce au depăşit orice aşteptări şi orice limită a responsabilităţii bugetare (deşi ne minţeau cu #împrumuturi la cele mai mici costuri)

Cu o #explozie a #deficitului bugetar cu 5 puncte procentuale, depăşind Bulgaria şi Ungaria! Un deficit prognozat de la 6,7 la 8,6% din PIB, deşi până mai ieri spuneau că România are cea mai mică creştere a deficitului bugetar din Uniunea Europeană! Şi cu acelaşi dispreţ şi #ignoranţă faţă de prognozele instituţiilor financiare internaţionale (Comisia Europeană - 9,2% din PIB în 2020 şi FMI - 8,9% din PIB în 2020).”, a conchis Teodorovici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite