Eugen Tomac, despre fuziunea PMP-PNL: Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac FOTO Arhivă
Eugen Tomac FOTO Arhivă

Fostul preşedinte PMP, Eugen Tomac, a transmis într-un mesaj pe Facebook că o eventuală fuziune a PMP cu PNL nu este pe agenda popularilor, respingând şi acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi negociat o funcţie. Fostul preşedinte de partid a explicat că PMP a decis organizarea unui congres privind alegerea unei noi conduceri pentru redresarea activităţii politice.

„Câteva minciuni care circulă în aceste zile

1. PMP se pregăteşte să fuzioneze cu PNL. Fals!

Nu există la ora actuală un asemenea subiect pe agenda PMP, el a fost discutat anul trecut de două ori. Prima dată a avut loc o întâlnire a domnului Preşedinte Diaconescu, la invitaţia liderului PNL şi a doua întâlnire s-a desfăşurat într-un format mai larg la care am participat şi eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie”, a scris fostul lider PMP pe Facebook. 

Fostul lider de partid a explicat că a participat la o singură întâlnire unde s-a discutat o eventuală fuziune între PMP ŞI PNL. 

„2. Tomac vrea să verse PMP în PNL. Fals!

Eu am participat, împreună cu domnul Diaconescu, doar la o singura întâlnire ce a avut pe agenda această invitaţie a liberalilor, cea din 9 noiembrie. In afară de aceasta întrevede, eu NU am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuţie/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune”, a continuat Tomac. 

Eugen Tomac a respins şi acuzaţiile, potrivit cărora şi-ar fi negociat un loc pe listele pentru următoarele alegeri pentru Parlamentul European. 

„3. Tomac a negociat pentru el o funcţie la alegerile europarlamentare. Fals.

Având în vedere că nu a mai existat o altă întâlnire decât cea din 9 noiembrie unde s-a discutat de principiu despre un proiect comun PNL-PMP, iar singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu. Niciodată nu am negociat funcţii pentru mine în numele PMP, eu le-am obţinut prin vot. Niciodată nu mi-am trădat sau minţit colegii, tocmai de aceea am reuşit să construim un partid liber, curat şi curajos. Nu a fost, însă, suficient, pentru că politica se face pe voturi, iar PMP în 2020 a pierdut de la alegerile locale pana la cele parlamentare peste 200 000 de voturi”, a completat Eugen Tomac. 

„Astăzi, PMP traversează o perioadă dificilă pentru că la un an de la alegerile parlamentare, când am luat aproape 5%, partidul pare ca şi-a pierdut spiritul de echipă care a existat în interiorul nostru şi majoritatea liderilor au decis că se impune rapid organizarea unui nou congres pentru a ne redresa activitatea şi a ne continua lupta politică”, a mai completat fostul lider PMP. 

Mesajul fostului lider de partid vine în contextul în care o facţiune a PMP forţează ţinerea Congresului în februarie şi alegerea unei noi conduceri, care nu înseamnă doar preşedinte, ci întreaga garnitură a leadership-ului, adică vicepreşedinţi, secretari, dar şi şefi ai unor filiale. Cristian Diaconescu, preşedintele formaţiunii, nu recunoaşte ultimele decizii ale Colegiului Naţional.

Citeşte şi: Cristian Diaconescu, după ce PMP a hotărât organizarea Congresului: Încălcările grave statutare şi legale vor face obiectul unor acţiuni în instanţă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite