Eugen Tomac: Peste patru ani vom putea avea o autostradă care va pleca de la Târgu-Mureş şi se va opri la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PMP Eugen Tomac a explicat miercuri, la Adevărul Live, că şi-ar dori ca la finalul viitorului mandat în Parlament, în urma formaţiunii sale să rămână o autostradă care să plece din Târgu-Mureş şi să se opreacă la Chişinău. „Avem obligaţia să conectăm toată Moldova la Uniunea Europeană prin infrastructură modernă”, a explicat Tomac.

Eugen Tomac a declarat că viitorul Guvern are două ţinde majore, propunând de asemenea formarea unui nou minister care să se ocupe cu inovarea, dezvoltarea şi inteligenţa artificială.

„Din ianuare suntem obligaţi în fiecare lună să trimitem sute de proiecte către UE. Pe lângă aceste proiecte, să începem reforme structurale fundamentale în domenii cheie. Cum e sănătatea, unde trebuie depolitizat totul, educaţia. Nu se poate ca azi elevii să nu aibă instrumente de a putea studia de la distanţă. Insist ca viitorul Cabinet să creeze un minister pentru Inovare, Dezvoltare şi Inteligenţă artificială”, a afirmat Tomac. UE pune la dispoziţie 143 de mld de euro doar pentru inovare şi digitalizare. O ţară care are o resursă umană atât de importantă cum e România, trebuie să investească în acest domeniu. Suntem ţara cu cea mai slabă colectare a veniturilor de sta”, a afirmat Tomac.

Întrebat apoi ce proiect concret va rămâne după viitorul mandat în cazul în care PMP va ajunge la guvernare, Eugen Tomac a explicat că România are „obligaţia” de a lega Republica Moldova la UE printr-o autostradă.

„Cu faptul că vom avea o autostradă care va pleca de la Târgu-Mureş şi se va opri şi Chişinău. Am această convingere că dacă PMP va fi la guvernare şi vom gestiona un domeniu important, acest obiectiv poate fi realizat. Există bani de la UE pentru acest proiect de infrastructură. Schimbarea din Republica Moldova ne creează premiza pentru un astfel de proiect. Ne va ajuta enorm. Avem obligaţia să conectăm toată Moldova la UE prin infrastructură modernă”, a mai relatat liderul PMP.

Interviul integral - Eugen Tomac cere un minister în viitorul Guvern: Ori ne punem la masă şi suntem un partener respectat, ori ne vedem în Opoziţie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite