Politică

articolul anterior articolul urmator

Eugen Tomac: Peste patru ani vom putea avea o autostradă care va pleca de la Târgu-Mureş şi se va opri la Chişinău

4
2 Dec 2020 14:14:34
Autor: Iulian Bîrzoi
Eugen Tomac FOTO Inquam Photos
Eugen Tomac FOTO Inquam Photos

Liderul PMP Eugen Tomac a explicat miercuri, la Adevărul Live, că şi-ar dori ca la finalul viitorului mandat în Parlament, în urma formaţiunii sale să rămână o autostradă care să plece din Târgu-Mureş şi să se opreacă la Chişinău. „Avem obligaţia să conectăm toată Moldova la Uniunea Europeană prin infrastructură modernă”, a explicat Tomac.

Eugen Tomac a declarat că viitorul Guvern are două ţinde majore, propunând de asemenea formarea unui nou minister care să se ocupe cu inovarea, dezvoltarea şi inteligenţa artificială.
 
„Din ianuare suntem obligaţi în fiecare lună să trimitem sute de proiecte către UE. Pe lângă aceste proiecte, să începem reforme structurale fundamentale în domenii cheie. Cum e sănătatea, unde trebuie depolitizat totul, educaţia. Nu se poate ca azi elevii să nu aibă instrumente de a putea studia de la distanţă. Insist ca viitorul Cabinet să creeze un minister pentru Inovare, Dezvoltare şi Inteligenţă artificială”, a afirmat Tomac. UE pune la dispoziţie 143 de mld de euro doar pentru inovare şi digitalizare. O ţară care are o resursă umană atât de importantă cum e România, trebuie să investească în acest domeniu. Suntem ţara cu cea mai slabă colectare a veniturilor de sta”, a afirmat Tomac.
 
Întrebat apoi ce proiect concret va rămâne după viitorul mandat în cazul în care PMP va ajunge la guvernare, Eugen Tomac a explicat că România are „obligaţia” de a lega Republica Moldova la UE printr-o autostradă.
 
„Cu faptul că vom avea o autostradă care va pleca de la Târgu-Mureş şi se va opri şi Chişinău. Am această convingere că dacă PMP va fi la guvernare şi vom gestiona un domeniu important, acest obiectiv poate fi realizat. Există bani de la UE pentru acest proiect de infrastructură. Schimbarea din Republica Moldova ne creează premiza pentru un astfel de proiect. Ne va ajuta enorm. Avem obligaţia să conectăm toată Moldova la UE prin infrastructură modernă”, a mai relatat liderul PMP.
 
Interviul integral - Eugen Tomac cere un minister în viitorul Guvern: Ori ne punem la masă şi suntem un partener respectat, ori ne vedem în Opoziţie
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
2.12.2020, 15:16:22

Comentariu considerat abuziv.

Nashu
2.12.2020, 16:01:10

Tu scoți din context afirmația lu Base. Da n-o faci de prost - ci intenționat, deliberat și cu tot dinadinsul. Acuma cu ce scop... asta e alta discuție. Oricum, un drum-doua peste Prut n-ar fi o idee rea. Pana pe la Cetatea Albă și Hotin...ca până-n Cernăuți nici de pod peste Prut n-ar fi nevoie...

Cetăţeanul Turmentat
2.12.2020, 15:44:42

E clar ca PMP-ul respira greu. In ritmul acesta, undeva pe finalul zilei de Vineri, cu cateva ore inainte de inchiderea oficiala a campaniei electorale, nu-i exclus sa auzim de o constructie de la Pamant la Luna, via Chisinau!

+11 (11 voturi)
Liviu Dumitru
3.12.2020, 06:17:00

Avem nevoie de oameni, din pacate autostrazile ca si cai pentru orice ,oricine, sunt inutile . Sunt sceptic, lume multa ,oameni putini, asta-i problema acum si in viitor...

Modifică Setările