Eurodeputat socialist, după condamnarea lui Dragnea: Când un politician condamnat nu se retrage singur, ar trebui suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Gomes, eurodeputat socialist din Portugalia, a declarat, într-un interviu pentru RFI, că PSD ar trebui să ia o decizie de suspendare a lui Liviu Dragnea, după condamnarea acestuia în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni, în cazul în care acesta nu se retrage din funcţiile politice şi administrative de bunăvoie.

„Sentinţa poate fi contestată în apel, dar sper că măcar acum, vor exista consecinţe la PSD, la fel şi în Partidul Socialiştilor Europeni, din care face parte şi PSD, pentru că e bine ştiut că domnul Liviu Dragnea nu este numai preşedintele Camerei Deputaţilor, ci şi premierul de facto al României (...). Este foarte important ca partidul din România şi partidul european să dea semnale clare că nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzaţii atât de grave. Subliniez că sentinţa aceasta care poate fi atacată în apel se referă la fapte ce pot fi considerate ca fiind minore faţă de cele foarte grave din rapoartele OLAF despre România“, declarat pentru RFI Ana Gomes. 

Întrebată de posibile sancţiuni care să vină din partea Partidului Socialist European, Gomes a explicat următoarele: „Sancţiunile sunt la nivel politic. Deci este o decizie politică să excluzi pe cineva sau să-l retragi dintr-o funcţie cât timp este anchetat şi până la o decizie finală asupra unor acuzaţii foarte serioase. Pur şi simplu este inacceptabil să menţii în funcţie într-un Guvern, într-un Parlament sau într-un partid pe cineva pătat de acuzaţii foarte grave. În ţara mea, Portugalia, cu mulţi ani în urmă, un ministru important şi-a dat demisia pentru că era acuzat că nu plătise taxe pentru o tranzacţie, suma fiind mai mică de o mie de euro. El însuşi a decis să demisioneze din Guvern, pentru a-şi clarifica situaţia şi ulterior s-a dovedit că de fapt nu făcuse nimic greşit, dar a hotărât el însuşi să facă un pas înapoi. Acesta este cel mai decent lucru pe care-l poate face orice politician vizat de suspiciuni foarte grave de corupţie. Dar dacă politicianul însuşi nu ia iniţiativa de a se retrage şi de a nu-şi pune într-o situaţie jenantă partidul şi familia politică, atunci partidul şi familia politică ar trebui să ia măsuri şi ar trebui cel puţin să-l suspende, în aşa fel încât să nu fie întregul partid pătat de acuzaţiile de corupţie“, a completat eurodeputatul socialist.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite