Eurodeputatul Siegfried Mureşan, despre evenimentele din Rusia: UE trebuie să fie unită în a sancţiona situaţia de acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Muresan FOTO Facebook
Siegfried Muresan FOTO Facebook

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Partidului Popular European si vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European a transmis un mesaj prin care spune că Uniunea Europeană trebuie să fie unită pentru a sancţiona „lucrurile grave” care se întâmplă în prezent în Rusia. Siegfried Mureşan a mai declarat că Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene urmează să efectueze, joi, o vizită la Moscova.

„Uniunea Europeană trebuie să fie unită în a sancţiona situaţia din Federaţia Rusă. Înaltul Reprezentant al UE trebuie să obţină eliberarea opozanţilor arestaţi pe nedrept

În Federaţia Rusă se întâmplă lucruri grave. Protestatari paşnici sunt arestaţi pe nedrept de poliţie, iar liderul opoziţiei, Aleksei  Navanîi, a fost condamnat la închisoare în mod abuziv, fără a avea parte de un proces echitabil.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, va efectua mâine o vizită la Moscova.

Rolul Înaltului Reprezentant este să apere şi să promoveze valorile europene, precum respectarea drepturilor omului, domnia legii şi statul de drept. Ceea ce se întâmplă acum în Rusia înseamnă încălcarea tuturor acestor valori prin arestarea pe nedrept a protestatarilor şi  condamnarea abuzivă la închisoare a liderului opoziţiei.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene este un politician socialist spaniol care s-a făcut remarcat în trecut prin poziţii slabe faţă de regimuri autoritare. Vă spun foarte clar: rolul lui Josep Borrell este să apere şi să promoveze valorile europene şi interesele cetăţenilor Uniunii Europene la nivel global, nu să lege prietenii cu dictatorii. Înaltul Reprezentant trebuie să fie dur, ferm în timpul vizitei la Moscova fiindcă situaţia este foarte gravă.” a scris deputatul european pe Facebook.

Siegfried Mureşan a continuat spunând că o vizită la Moscova fără rezultate a Înaltului Reprezentant este în interesul lui Vladimir Putin şi ar fi un câştig pentru Federaţia Rusă, de aceea, declară eurodeputatul, vor fi toţi „cu ochii pe el”.

Nu în ultimul rând, Mureşan a expus şi mesajul ferm pe care UE trebuie să îl aibă pentru Vladimir Putin.

„Mesajul Uniunii Europene pentru Vladimir Putin trebuie să fie clar: eliberează protestatarii paşnici şi se comportă ca un regim democratic sau înăsprim sancţiunile faţă de Federaţia Rusă. Orice poziţie mai puţin fermă a Înaltului Reprezentant va duce la un eşec al misiunii sale.” a conchis eurodeputatul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite