Politică

articolul anterior articolul urmator

Europa ne impune cenzura. Felix ne apără de dictatura lui Barroso. Gâdea e la datorie. Despre sceleraţi şi trădători

100
5 Feb 2013 13:57:43
Grigore Cartianu

Fraţilor, se anunţă dictatură mare în Europa! Evadaţi de pe tărâmul mass-media pentru a-şi îndeplini sarcinile de serviciu la Ministerul Propagandei, slujbaşii Antenei 3 îşi iau în serios rolul încredinţat de Dan Voiculescu. Duşmanii poporului trebuie atacaţi, linşaţi, beliţi de vii dacă se poate, folosind toate mijloacele propagandei: minciuna, intoxicarea, diversiunea.

Imediat după Raportul Comisiei Europene pe Justiţie, ţinta Antenei 3 adevenit, pentru câteva zile, însăşi Comisia Europeană. Nu scapă vigilenţei felixoide “colaboraţioniştii” care au îndrăznit să informeze Bruxelles-ul despre abuzurile Puterii de la Bucureşti. Concluzia Ministerului Propagandei e înfiorătoare: Barroso şi ai lui vor să impună dictatura în Europa!

Studiu de caz: emisiunea “Subiectiv” de vineri, 1 februarie 2013. Amfitrion: Răzvan Dumitrescu, unul dintre activiştii favoriţi ai lui Dan Voiculescu. Se discută despre Raportul MCV, în care a fost incriminat, printre altele, linşajul sistematic la care sunt supuşi magistraţii în emisiunile Antenei 3. Invitaţii, aleşi cu atenţie, oferă replici memorabile.

Mugur Ciuvică (de meserie antibăsist) ne avertizează din start: Dan Voiculescu este judecat “într-un dosar destul de bizar”. Ce-aţi vrea să auziţi la televiziunea lui Dan Voiculescu? Şi, mai ales, la ce vă puteţi aştepta de la Ciuvică?

Norica Nicolai (europarlamentar PNL): Raportul este “o mascaradă”. Europarlamentara PNL, fost “procuror ceauşist” (cum ar zice activiştii lui Felix despre Monica Macovei), caută să ajungă la rădăcina răului. Concluzia: vinovaţi pentru acceptarea Mecanismului de Cooperarea şi Verificare (MCV) sunt Monica Macovei şi Călin Popescu Tăriceanu. Prima e rea prin definiţie, Tăriceanu a trecut de partea răului recent, când şi-a permis să conteste politica lui Crin Antonescu.

Cătălin Croitoru (senator PSD): Procedura de întocmire a Raportului “a ajuns un instrument eminamente politic, invocând tot felul de motive pentru a ni se da peste bot”.

Mugur Ciuvică: “Mecanismul a fost un instrument al lui Traian Băsescu, acum a devenit o armă”. Şi: “Traian Băsescu nu mai poate impune din România, dar încearcă să impună prin «Gigel», nu ştiu cum îl cheamă pe domnul ăla care a vorbit ieri… Gray… care anunţă… prin domnul Barroso, prin doamna Reding, prin alţi domni şi domniţe de acolo, care scriu urechisme”. În concluzie: “E nevoie să se termine odată cu mascarada asta!”

Sorin Minea (preşedintele patronatului din industria alimentară, Romaliment): “Dacă într-adevăr Raportul este făcut la cererea doamnei Monica Macovei sau a domnului Băsescu, se cam numeşte trafic de influenţă. Şi, în cazul acesta, cei corupţi – că traficul de influenţă, în final, tot corupţie se numeşte – sunt ei, nu noi”. Domnul Romaliment oferă şi o sugestie: “În clipa în care vezi o singură greşeală, o singură inadvertenţă, în mod normal acel Raport se aruncă la coş şi se întocmeşte altul”.

Norica Nicolai îi îndeamnă pe cei de la Antena 3 să facă o petiţie împotriva Comisiei Europene.

Lucian Bolcaş (fost deputat PRM, actualmente membru PSD) umblă la osânza patriotică: “Raportul ne dezvăluie adevărata faţă a Uniunii Europene. Avem de-a face cu nişte lăutari urechişti”. Bonus: “Deştepţii ăştia îşi încalcă propria Cartă în cel mai pur stil băsist”.

Răzvan Dumitrescu plusează, spre bucuria lui Felix: “Te şi întrebi cât mai valorează un asemenea Tratat”.

Sorin Minea, domnul cu păpica: “E luptă de clasă, domnilor!”

Norica Nicolai: “Ce garant al tratatelor mai eşti tu, Comisie, când îţi permiţi să încalci grav libertăţile şi drepturile fundamentale?”

Mugur Ciuvică: “Autorul Raportului e Băsescu. Ăia au preluat ideile lui Băsescu”.

Lucian Bolcaş: “Se face în clandestinitate Raportul ăsta…”

Răzvan Dumitrescu: “Anul trecut am fost de faţă când o delegaţie pentru petiţii a fost în România, şi membrii PPE ai delegaţiei au fugit pur şi simplu din sală când au văzut că se încearcă ca presa să se plângă de anumite presiuni…” O adevărată pacoste, acest Partid Popular European… Adevăraţi diavoli, oamenii lui Barroso…

Sorin Minea: “Poate ăsta e idealul PPE: să desfiinţeze presa din Europa. Un partid poate să aibă în program desfiinţarea presei independente. Înseamnă că planul PPE este: «ăia care nu sunt cu noi îi desfiinţăm şi aducem televiziuni prietene»”.

Cătălin Croitoru: “Deci, ce vreţi mai mult? Să controleze Justiţia, să închidă gura presei, da? Democraţia să fie doar o lozincă goală, lipsită de conţinut, pentru proştii care trebuie atacaţi pe aşa-zisele teme de democraţie. Şi, în felul ăsta – o dictatură la nivel european!”

Răzvan Dumitrescu: “Vorbiţi serios?”

Cătălin Croitoru: “Vorbesc foarte serios, pentru că e o chestiune logică, de minim bun-simţ”. E ora 21.02 şi prin studioul Antenei 3 bântuie stafia iminentei dictaturi impuse de Jose Manuel Durao Barroso.

Norica Nicolai: “Nu, nu, nu… Nu trebuie să confundăm tendinţele domnului Barroso, de un anumit tip, cu guvernul european”. Buba tot la Barroso e…

Lucian Bolcaş: “Orice stat dictatorial, aflat în pragul falimentului, îşi întăreşte mijloacele de represiune şi de conservare. Şi s-ar părea că această Uniune Europeană, aşa cum este acum, scârţâie din toate încheieturile”. Semnele dictaturii europene se văd la tot pasul…

“E un întreg grup de trădători!”

Teoria Marii Trădări Naţionale şi a Cumplitei Dictaturi Europene trece de la o emisiune la alta, ca o ştafetă purtată de respiraţia otrăvită a Varanului.

Sâmbătă, 2 februarie, la “Exces de putere” (emisiunea Oanei Stancu), cuvântă Adina Vălean: “Raportul e foarte slab, şi asta arată, o data în plus, calitatea Comisiei Europene”.

 Noroc cu calitatea europarlamentarei PNL, care, amintindu-şi că e soţia lui Crin Antonescu, plusează: “Fenechiu nu e pe corupţie” (exact aşa spusese şi soţiorul). Şi cireaşa de pe tort: “E un întreg grup de trădători – domni, doamne…” Nu, doamna Vălean-Antonescu nu se referă la oamenii lui Barroso, ci la Macovei & company.

Cătălin Ivan (europarlamentar PSD): “Un document răuvoitor, intenţionat făcut să critice actualul guvern şi să-i sufle vânt în pânze lui Traian Băsescu”. Trompeta PSD remarcă “incompetenţa şi reaua-voinţă a celor de acolo” (de la Bruxelles). Vigilenţei sale nu-i scapă nici duşmanii din interior: “Îl bănuiesc pe preşedinte de înaltă trădare. Dacă sprijină Germania, înseamnă că trădează interesele României, pentru că Germania nu vrea ca România să aibă mai mulţi bani după 2014”.

“Un demers scelerat”

Duminică, 3 februarie, la “Sinteza zilei”, Mihai Gâdea cere anchetarea celor care “furnizează informaţii false” Comisiei Europene. Deocamdată, caută articole de Cod Penal în care să fie încadraţi aceştia.

Mihai Gâdea: “Popularii europeni – PDL-iştii europeni – îl ţin în braţe pe Traian Băsescu”.

Mircea Badea: “Un demers scelerat” – invocarea, de către Comisia Europeană, a linşajelor de presă la care sunt supuşi (de către Antena 3) reprezentanţi ai sistemului juridic din România.

Şi tot duminică, dar la emisiunea “La ordinea zilei”.

Dana Grecu: „Barroso vrea să pună botniţă presei”.

Radu Tudor: „S-a dovedit că dacă autorităţile europene vor să-ţi facă rău, îţi fac fără să stea pe gânduri. Şi nu neapărat ţie, ca individ, ci îi fac rău ţării tale”. Profund, adânc, patriotic...

Au concediat un Gâdea mai mic

Antena 3, al cărei director e Mihai Gâdea, l-a concediat pe corespondentul său la Bruxelles, Bogdan George Rădulescu, după ce acesta a făcut câteva afirmaţii jignitoare la adresa lui Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Într-o corespondenţă de la Bruxelles, Rădulescu afirmase că Mark Gray poate fi văzut noaptea “printre pahare”.

“Antena 3 se delimitează de afirmaţiile, nedemne de un jurnalist, ale lui Bogdan George Rădulescu, făcute miercuri, 30 ianuarie, într-o emisiune a postului nostru de televiziune, şi îşi cere public scuze faţă de persoanele atinse de comentariile injuste făcute de fostul nostru colaborator”, se arată în comunicatul Antenei 3.

Sigur că numitul Rădulescu e un ghiolban care trebuia concediat. Dar el e mic copil, în materie de ţopârlănie antieuropeană, în comparaţie cu şeful său de la Bucureşti, Mihai Gâdea, şi cu mulţi colegi ai acestuia!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

paradoxal
5.02.2013, 14:16:37

Domnule Cartianu gresiti,ma doare inima,cum puteti sa il denigrati pe domnul Voiculescu,cite nu a facut domnia sa pentru tara,,100 de milioane de euro,doneaza anual in bugetul tariii,,7000 de familii supravietuiesc datorita fundatiei umanitate,prin excelenta,patronata tot de domnul Voiculescu. Domnul Voiculescu e batrin,credeti ca poate sa suporte o asa nedreptate,si sa isi petreaca un anumit timp din viata,,in detentie,? E revoltator,strigator la cer,nu este asa fani uslamisti?nu am dreptate,,???

+1 (19 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.02.2013, 14:17:18

Asa ceva e inadmisibil! Facem vreo 9000 de amendamente la bugetul lesinat al USL-ului, ne mai ratoim un pic pe la microfonul parlamentului si consideram ca asta e opozitie. Domnilor din opozitie, va sfatuiesc sa parasiti parlamentul..! Lasatii pe parlamentarii USL sa-si faca de cap singuri. Daca tot nu sunteti capabili sa va opuneti in mod real ticalosiilor, mergeti acasa. Asa cel putin, veti arata ca nu vreti sa stati in aceeasi incapere cu nenorocitii care fug de lege sau care isi fac legi ca sa scape basma curata..! Daca sunteti incapabili a va ridica la inaltimea misiunii voastre, macar nu mai girati cu prezenta voastra scamatoriile nerusinate ale unui parlament vadit antinational, antieuropean si totalmente imoral. Sau iesiti la lupta! TOTI! Asa putini, cat sunteti. Faceti-va auziti! Interesele tarii si sperantele romanilor responsabili ce si-au pus nadejdea in voi, nu se pot apara in conditiile actuale, din fotolii. Demonstratii lumii ca Romania se afla in plina dictatura parlamentara, o dictatura a carei singur interes e scaparea de puscarie a mafiotilor si nelegiuitilor care o sustin. Dupa ce in timpul campaniei electorale sfioasa noastra opozitie a scos capul un pic pe-aici pe colo, prin locurile nesentiale, acum e cuprinsa de o draguta apatie fie ea parlamentara, fie ori de cate ori isi mai dau cu parerea oarecum timizi si gingasi, pe la televiziuni. Daca inaintea alegerilor se agitau un pic mai des, mai mult din cauza locurilor eligibile de pe listele comune decat pe marginea mesajului politic, acum pun de-o perinita restransa dar intima la crasma alesilor, chiar si cand noul Avocat al "boborului" uslas doarme cu televizorul deschis pe Antena 3. Datorita acestori lideri anemici, atinsi brusc de astenie imediat dupa ce si-au pus dosurile in fotoliile lor de parlamentari contemplativi, Opozitia la manariile infractorilor aflati la guvernare a ramas in seama noastra (jurnalisti si cititori deopotriva) si a..Uniunii Europene..! Si presedintele sigur ca da, dar caruia-i sunt limitate optiunile de catre Constitutie. In ultimul timp, dl.Blaga "Buldogul" care nu a castigat in viata lui un ciolan mare precum primaria capitalei dar care inca traieste brava legenda a "arunctorilor de caschete", nu mai are nici in clin si nici in maneca cu dorintele celor care l-au trimis in parlament. Nu. Se stie ca 'mnealui bate autostrazile patriei de la o localitate la alta. Si nu pentru mizilicuri..Se poate? Falnicul politician supranumit si "Falcosul" mananca seminte cu sefii locali ai PDL-ului miniatural, din dorinta de a fi reales seful partiduletului, chiar daca initialul "Democrat" va fi inlocuit cu mai cochetul "Debara". Ba mai mult, cu evidentele lui caltati de tarnacopar, spera ca pedelicii cimitirului politic pe care-l frecventeaza, sa-l propuna candidat la presidentie. De parca celelalt gropar de partid Crin Antonescu, nu ne ajungea.!? Asta spre totala incantare a to'ar'sului Iliescu care nu-si mai face probleme ca "nobilele idealuri ale comunismului pesedist" ar mai putea fi intinate, inaintea gloriosului sau sfarsit de kominternist. Totusi, dincolo de prestatia politica de nivelul unui soim al patriei, dl. Blaga e imaginea vie a unei opozitii care isi datoreaza intreaga cariera unui singur om. Presedintele Basescu. Un om imposibil de inlocuit dar pe care colegii si mai ales PRIETENII d-lui Blaga, l-au tradat ca niste nemernici, batandu-si astfel joc si de interesele tarii totodata..! Atrag atentia tuturor membrilor PDL ca mentinerea lui Blaga in functia de sef, nu afecteaza numai bunul mers al democratiei in partid ci chiar si sansele reintoarcerii Romaniei la normalitate..! O viitoare Opozitie condusa de legenda lipsita de consistenta politica reala "Buldogul", va fi una formala si lipsita de determinare. O astfel de Opozitie ar pune in pericol intraga evolutie economico-sociala si europeana a Romaniei, pe termen mediu si cu rezultate previzibil negative. Deci daca mai sunteti democrati, asa cum va defineste si titulatura partidului, aratati-va constienti si interesati de interesele si viitorul tarii si nu de cele ale d-lui Blaga. Daca nu, ascundeti-va..! Si luati-l si pe el cu voi..!

+16 (24 voturi)
Milica
5.02.2013, 14:18:50

Mersibocu! Bonjur! Ce misto de prima'ntai o fost la Bruschel! Ca am fost invitate toate tantile de la organizatia lu organu feminin a lu PSD-u meu drag..de Victorelu ca sa spunem un "nu" tovarasesc si socialist..daca barosanu ala de Barosu ne intreaba daca Victorelu mai minte. Dupa ce neam tiganit o ora cu plata si neam cazat toate intr-o singura camera la cel mai rapanos hotel cu 2 drogati si 3 caini maidanezi de rasa belgiana sub paturile noastre suprapuse ..ca sa stie si presa ce grijuliu e Victorelu cu banii contribunalilor la bugetu patriei pesediste..presa a plecat. Da dupa ce-o plecat presa..am plecat si noi la hotelul de 5 stele unde aveam rezervate camerele cu tot cu majordom. Paradite de zborul avionului care o epuizat rezerva de trascau inca inainte de a parasi spatiul aerian al iubitei noastre tari socialist-liberale.. dupa ce ne-am imbracat in pijamale si furouri toate tantile o fost brusc cuprinse de dorul patriei stramosesti si proletare ocazional..si dupa ce-o topit pionerestile sticlute din barurile apartamentelor rezervate pentru fiecare..o cazut de acord ca trebuie neaparat sa iesim si sa facem cunostinata cu cultura belgiana si produsele ei spirtuale. Am iesit toate din camere dar inca ostenite de drum am facut o halta de jumate de kila in barul Hotelului..si dupa ce tanti Jenna l-o facut pe baraman sa inteleaga ca jumate de kilogram la noi e ca un kilogram in sistemul metric belgian..barmanul a pus toate sticlele in valiza de militar cu care coborase Rigoleta..si nu uitase nici tenesii cu care Jenna aruncase in capul lui ca sa priceapa mai repede limba noastra atat de frumoasa. Vadit incantati de prezenta unor doamne activiste de calibru tantelor..ceilalti meseni ne-au daruit cu zambetul pe buze..ceasurile de la mana cateva ghiulane si banii din portofele..si aproape o lacrimat de bucurie atunci cand am plecat si tanti Jenna o bagat baioneta lu raposatu in geanta..dupa ce-si facuse manichiura in fata lor ..ca sa stie si capitalistii astia cat de atenta e o doamna pesedista care tine la cochetariile gingase si nevinovate ale unei socialiste adevarate. Afara toate tantile s-o asezat pe bancile din parcul Hotelului si inca sub proaspata si placuta impresie facuta de primele relatii culturale cu localnicii din bar, au scos salamul si painea patriei si s-au apucat de halit tovaraseste..dand sticlele din mana in mana si chicotind de abia se auzea sirena masinii de Militie care oprise langa noi. Da dupa ce tanti Jenna i-o spus Militienilor si lu aia de la SMURD-u lor care veinsera si ei..ca "Delegasion Romani imunite..bai fraiere!" si a completat cu un elegant "Mars de-aici capitalistilor"..toti militienii si aia cu salvarile..ca niste buni crestini si repectosi cu niste doamne fine ca noi..si-o facut cruce si o plecat dupa ce l-eo facut cu mana la niste domni de pe case.. care cre'ca vanau colibri de aia mititei ..ca aveau telescoape la pusti. Dup-aceea un domn bine s-o asezat pe banca langa mine si m-o intrebat "Romani?", adica "Romania"..Eu m-am imbujorat toata si am zis sfioasa "Ui". Cred ca vranceza mea si faptul ca-s draguta rau l-o demolat sentimental pe gagiu..ca o zis imediat .."Vu ze tre joli mamzel. Vu le vu cuse avec moa so soar?" Eu am clipit des asa cum sta bine la o domnisoara sensibila ca mine.. am scapat un vanticel si un oftat de emotionata desi habar nu aveam ce zicea. Da el "Catr van diz euros..tut la nuit..sebien?" Si eu zic la fonfe ca tot habar na-veam ce zicea "Ui musiu"..Da cand o pus mana pe mine eu am strigat "Valeu".. toate tantile de la PSD-u meu o sarit si i-o dat cu sticle in cap..ca si-acuma ma mandresc de solidaritatea noastra proletar socialista. Si Jenna-i zicea "Na golanule! Sa tii minte ca n-ai voie sa pui mana pe-o draguta pesedista inainte de a ramane gravida din datorie fata de sporul demografic al patriei noastre socialdemocrate. Pai unde te trezesti spurcaciune capitalista, in piata din Obor?" Dupa ce o fugit ala ca teroristii la revolutia lui nea' Ionica Iliescu..tantele o scapat niste ragaituri si vanturi..atat de ofensate ce erau de apucaturile capitaliste a lu imperialistu ala. O mai trecut pe langa noi un prapadit care o cerut si el ceva de baut ca cica nu luase inca ajutorul de somaj belgian. Nervosa Tanti Jenna i-o zis "Musiu lighioana burghera..da un sut socialist muncitoresc in dosul tau de pararazit capitalist asistat social, nu vrei?". Omul o plecat si am plecat si noi la culcare.Da numa jumate..ca jumate o ramas sa doarma in parc..ca ningea asa de frumos afara..

+8 (16 voturi)
Mandy
5.02.2013, 14:24:46

Europarlamentarii USL au cerut, la Strasbourg, în plenul PE, încetarea monitorizarii României prin MCV... Corina Cretu a punctat ca MCV "este profund nedrept la adresa României si Bulgariei, iar acest dezavantaj trebuie sa înceteze". Si, sa nu uitam, recomandarile UE au fost toate pentru interesul Romaniei, dar ce sa le faci daca interesele tarii contravin intereselor... USL? Sa inceteze recomandarile! Sa inceteze verificarile! Nu ne trebuie monitorizare pentru mai bine, ca noi nu vrem dezvoltare, noi vrem sa furam! Si vom maniplula populatia de la tribunele trustului Intact, contra amestecului extern in trebuili noastre interne, pe care stim sa ni le organizam si singuri. La comanda lui sefu' campion la slalom printre legi si instante pentru tergiversarea procesului, Victoras a si scris repede o scrisoare pe genunchi, in numele Guvernului, ca vinovatul pentru manipulare nu sunt ei, ci ...publicatia care-i demasca. Va dati seama in ce hal am fi ajuns daca nu eram monitorizati de UE?? Chiar si asa, suntem obligati sa asistam neputinciosi la manipularea si manevrarea poporului roman. Sa-l admiram pe Varanu cum fenteaza institutiile statului si cum masinaria infernala creata de el, "trustuletul", face jocuri politice si ii "face mari" pe toti infractorii. Doar ca nu-i va merge la nesfarsit. "Un om care ramane incapatanat dupa mai multe mustrari, va fi distrus pe neasteptate si fara leac." (Prov.29:1). Fostul securist care se crede acum stapanul Romaniei, va vedea ca e cineva mai mare, mai presus de el.

+11 (19 voturi)
Utilizator Adevărul
5.02.2013, 14:26:06

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările