Europarlamentar PLUS, despre noul guvern pro-rus susţinut de Dodon şi Plahotniuc: „Sper că vestea primită din Republica Moldova este bună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Tudorache
Dragoş Tudorache

Dragoş Tudorache, europarlamentar PLUS şi raportorul pentru Republica Moldova al Parlamentului Europan, a postat pe Facebook un mesaj pozitiv legat de noul guvern de la Chişinău, format ca urmare a unei alianţe între preşedintele pro-rus Igor Dodon şi oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc. Guvernul pro-european condus de Maia Sandu a fost înlăturat după câteva luni de Putere prin moţiune de cenzură.

”Sper că vestea primită din Republica Moldova este bună. Există un guvern învestit şi ţara este guvernată. Dar sper ca acest guvern să confirme parcursul proeuropean şi să continue reformele începute în mandatul Maiei Sandu. Este necesar să fie oferite aceste asigurări pentru ca să înţelegem dacă viteza cu care preşedintele Dodon a găsit o soluţie atât de rapidă este o veste bună sau nu”, a scris Dragoş Tudorache.

Noul Guvern al Republicii este condus de Ion Chicu, unul dintre apropiaţii preşedintelui  Igor Dodon (pro-rus). Guvernul Chicu, care a trecut practic fără audieri prin Parlamentul de la Chişinău, înlocuieşte guvernul pro-european Maia Sandu, dat jos prin moţiunea de cenzură iniţiată de partidul lui Dodon.

”Aş vrea să le reamintesc oamenilor politici de la Chişinău că Republica Moldova are susţinere deplină de la Bruxelles pe drumul ei european, dar, la fel ca în cazul României acum 20 de ani, este nevoie de un efort real şi de reforme substanţiale. Joaca de-a politica sau de-a guvernarea, în care se ignoră stabilitatea şi continuarea unor politici clare care să le ofere încredere partenerilor occidentali, nu o să rămână fără consecinţe. În calitatea de raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, am urmărit cu atenţie criza şi voi face în scurt timp o vizită pentru a vedea la faţa locului cum putem da o mână de ajutor consistentă”, a mai scris Tudorache.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite