Europarlamentar român: Aderarea României la Schengen, soluţia pentru gestionarea valului de refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spatiul Schengen FOTO Shutterstock
Spatiul Schengen FOTO Shutterstock

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a pledat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, pentru accederea României în Spaţiul Schengen, în vederea mai bunei gestionări a fluxurilor de refugiaţi din Ucraina, potrivit unui comunicat de presă. Liderul susţine că soluţia pentru gestionarea valului de refugiaţi ucraineni este aderarea României la Schengen.

Liderul PSD a atras atenţia că „o femeie a murit pentru că, după trei zile de stat în frig în Ucraina, a trebuit să mai stea aproape o zi la frontiera dintre Ungaria şi România. Iată o nedreptate care se datorează faptului că România nu este în Schengen. Iar cineva ar trebui să poarte această responsabilitate, fie şi morală”.

Dan Nica a cerut mobilizarea UE pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina. „Milioane de femei din Ucraina nu şi-au imaginat că vor sărbători, în 2022, Ziua Femeii în asemenea condiţii tragice”, a declarat europarlamentarul, evocând „tristeţea din ochii femeilor refugiate, care încearcă să-şi salveze copiii, trecând frontiera în România după zile de stat în frig. Acea tristeţe este pentru copiii lor, pentru că nu ştiu ce viitor vor avea aceşti copii. Mulţi şi-au pierdut taţii, ucişi de bombe sau pentru că şi-au dat viaţa pentru apărarea Ucrainei. Casele lor au fost distruse. Care e viitorul acestor copii?”, a mai evidenţiat europarlamentarul în dezbaterea consacrată situaţiei refugiaţilor din Ucraina.

Liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European a subliniat că „pericolul major este o criză umanitară de proporţii, care să afecteze deopotrivă pe aceşti refugiaţi – şi atenţionez că vor veni persoane tot mai vulnerabile social şi medical – dar şi statele membre, în special cele din imediata vecinătate a Ucrainei. E nevoie de o mobilizare urgentă şi masivă de fonduri, logistică şi personal la nivel european”, mai susţine Dan Nica. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite