Europarlamentarii social-democraţi o acuză pe Monica Macovei de ipocrizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, o acuză pe Monica Macovei de ipocrizie, spunând că „este inadmisibil ca după ce ani la rând a denigrat România în toate discursurile şi acţiunile sale din Parlamentul European”, „acum să vină să explice cum e cu imaginea ţării noastre la Bruxelles”.

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au încercat să-i mintă pe deputaţii europeni despre România, însă aceştia ştiau care este situaţia. În replică, liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a acuzat-o pe aceasta de ipocrizie. 

„Ipocrizia doamnei Macovei nu cunoaşte limite! Este inadmisibil ca după ce ani la rând a denigrat România în toate discursurile şi acţiunile sale din Parlamentul European, ca şi cum aceasta ar fi fost principala ei misiune ca ales european, Monica Macovei să vină acum să ne explice cum e cu imaginea ţării noastre la Bruxelles. Este un demers politicianist trist, bazat pe aceleaşi minciuni propagandistice pe care le proferează de când a fost aleasă europarlamentar", afirmă Dan Nica, citat într-un comunicat al PSD.

Dan Nica mai consideră şi că vizita la Bruxelles a premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost una oportună în contextul unui climat dominat de intoxicări despre situaţia din România.

„Vizita a fost una absolut necesară. Vedem foarte bine cum propaganda antiguvernamentală face mari eforturi să împrăştie aceleaşi minciuni din ţară şi la Bruxelles. Oamenii precum Monica Macovei sunt neobosiţi în răspândirea intoxicărilor. În acest context, vizita şi-a îndeplinit rolul de a arăta realitatea din România, de a evidenţia toate lucrurile bune făcute de Guvernul PSD+ALDE pentru români şi de a dezvălui atât abuzurile din ultimii ani, cât şi absurditatea manipulărilor care au circulat până acum în Parlamentul European", mai spune Dan Nica.

Europarlamentarul Monica Macovei a afirmat că premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au încercat să-i mintă pe deputaţii europeni despre România, însă aceştia ştiau care este situaţia.

„Deputaţii europeni care s-au întâlnit zilele acestea în Parlamentul European cu Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au dat acelaşi mesaj când au relatat discuţiile: neîncrederea în premierul României şi în preşedintele Senatului. Oricine îşi putea da seama uşor că ceea ce le spuneau Dăncilă şi Tăriceanu erau minciuni, că ei îi urăsc pe românii care protestează faţă de modul în care PSD&ALDE conduc ţara, că prezintă scenarii mincinoase create în laboratoarele comune ale politicienilor şi mogulilor cu probleme penale pentru a ascunde cum distrug justiţia independentă. Dăncilă şi Tăriceanu nu au luat în calcul că deputaţii europeni sunt bine informaţi, că imaginile de la reprimarea în forţă a protestului din 10 august sunt mai expresive decât orice cuvânt, că ştirile circulă liber şi minciunile au picioare scurte”, a precizat Macovei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite