Corina Creţu: Creşterea costurilor materialelor ar putea reprezenta o ameninţare pentru marile proiecte de infrastructură de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
corina cretu facebook

Corina Creţu, fost comisar european pentru politică regională între 2014-2019, a declarat într-un interviu pentru Politico că creşterea costului materialelor din cauza COVID-19 şi a războiului izbucnit în Ucraina ar putea reprezenta o ameninţare pentru marile proiecte de infrastructură de transport.

Europarlamentarul este de părere că este necesară finanţarea blocului comunitar pentru a se asigura că anumite proiecte sunt finalizate.

„Statele membre nu pot acoperi singure diferenţa de preţ a materialelor [aşa cum] sunt stipulate în contracte şi cele actuale care sunt mult mai mari”, a declarat Creţu pentru publicaţia Politico.

Europarlamentarul a scris Comisiei la începutul acestui an pentru a afla cum vor fi sprijinite proiectele care au primit finanţare din partea UE, dar care se aşteaptă la costuri mult mai ridicate decât se anticipase. 

„Comisia Europeană ar trebui să găsească mai multe modalităţi de a ajuta statele membre prin intermediul flexibilităţilor şi al altor surse, pentru a reduce decalajul Est-Vest şi pentru a creşte interconectarea europeană” , a adăugat Corina Creţu.

În urma întrebării europarlamentarului, Comisia a precizat că regulamentele de coeziune vor fi modificate, astfel încât să ajute guvernele UE să facă faţă inflaţiei şi problemelor legate de lanţul de aprovizionare.

În luna mai a acestui an, mai mulţi miniştri din ţările Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia au scris Comisiei Europene pentru a avertiza cu privire la impactul războiului din Ucraina asupra ţării lor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite